« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DAMIR MENDEŠ

Prva ostavka zbog zatvaranja rodilišta u Makarskoj

Rodilište je unatoč dostavljenom rješenju o zabrani obavljanja rodilišne djelatnosti i dalje otvoreno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

rodilište

,

Makarska

,

Yeonpyeong

,

prekid školovanja

Voditelj makarske ispostave Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Damir Mendeš izjavio je jutros novinarima da nije izvršio nalog ravnatelja županijskog Doma zdravlja Dragomira Petrica da zatvori makarsko rodilište, te je svoj mandat stavio na raspolaganje.

Naime rješenjem Ministarstva zdravstva o zabrani obavljanja rodilišne djelatnosti zbog neispunjavanja uvjeta, makarsko rodiliše pri Domu zdravlja nakon više od 30 godina i obavljenih 130 poroda, trebalo je biti zatvoreno.

"U konkretnom slučaju vezanom za odluku Ministarstva zdravstva o zatvaranju rodilišta, uloga voditelja makarske ispostave svela se na pukog izvršitelja, što ne želim biti jer na odluku ne mogu utjecati, pa ću na današnjem sastanku u Splitu ravnatelju Petricu podnijeti ostavku", rekao je Mendeš.

U makarskom rodilištu koje je unatoč dostavljenom rješenju Ministarstva zdravstva o zabrani obavljanja rodilišne djelatnosti i dalje otvoreno, smatraju kako je odluka o zatvaranju jedan od načina da se opravda višak kreveta u nedavno otvorenom novom splitskom rodilištu.

U Makarskoj prošle je godine obavljeno 130 poroda, doznaje se od ginekologa Ive Viskovića koji navodi kako su 34 rodilje rodile za sat vremena, a do Splita ne bi bile stigle ni u vozilu Hitne pomoći.

Makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek iznenađen "presudom" Ministarstva zdravstva je kazao kako je odluka pomalo ishitrena za grad drugi po veličini u županiji, te će na osnovi konsenzusa svih političkih stranaka u Gradu i dalje ustrajati da makarski Dom zdravlja bude "mini bolnica".(hina/metro-portal)

12.05.2010. 12:33:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh