« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POGODILI GA NAPISI

Zatražena sudska istraga protiv Zdravka Mamića

Odvjetništvo 51-godišnjeg Mamića sumnjiči da je 21. siječnja prijetio novinaru Nacionala nakon gostovanja u emisiji Otvoreno

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Zdravko Mamić

,

Nacional

,

namještanje utakmica

,

prijetnje novinarima

,

Berislav Jelinić

Protiv izvršnog dopredsjednika NK Dinama Zdravka Mamića zagrebačko općinsko državno odvjetništvo zatražilo je sudsku istragu zbog sumnje da je prijetio novinaru tjednika "Nacional" Berislavu Jeliniću nakon televizijske emisije "Otvoreno" u kojoj su obojica gostovala.

Odvjetništvo 51-godišnjeg Mamića sumnjiči da je odmah nakon emisije 21. siječnja, u nakani da ustraši i uznemiri novinara zbog napisa u tjedniku u kojem piše, u dva navrata uputio prijeteće riječi.

Po ocjeni odvjetništva, riječ je o kaznenom djelu prijetnje i to u težem obliku za koji je predviđena zakonska kazna od šest mjeseca do pet godina zatvora.

Nakon uvrjeda iznesenih u emisiji na račun novinara "Nacionala" Mamić je, po pisanju tiska, nastavio svoje verbalne ispade i izvan studija te pred svjedocima prijetio Jeliniću koji je to prijavio policiji.

Tema HTV-ove emisije bila je namještanje nogometnih utakmica i "Nacionalov" tekst o navodnim sumnjama UEFA-e da je, među ostalim, i Mamić povezan s tim nezakonitostima. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 18:48:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh