« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
ZANIMLJIVO!

Zašto znanost tvrdi da je život poslije smrti nemoguć

Hoćemo li bezrezervno vjerovati zakonima fizike?

Ajoj!
Ajoj! (Pixabay)
Više o

smrt

,

život poslije smrti

Znanost nas je podarila darovima poput lijekova, putovanja na drugi kraj svijeta u svega nekoliko sati i internetom - no ima ona i negativnih strana, pogotovo ako smo religiozni.

Jedan znanstvenik tako tvrdi da bismo trebali prihvatiti činjenicu da nema života nakon smrti i jednostavno nastaviti sa životima.

Sean Carroll, kozmolog je i profesor fizike na Institutu za tehnologiju u Kaliforniji, a u svojoj izjavio je ustvrdio da su „zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti objašnjeni".

Dr. Carroll naglašava da bi za postojanje zagrobnog života, ljudska svijest morala bi biti odvojena od tijela. No naša svijest građena je od niza atoma i elektrona.

„Tvrdnje da neka vrsta svijesti opstaje nakon što naša tijela umru i raspadnu se nailaze na važnu prepreku: zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti objašnjeni. Ne postoji način na koji bi ti zakon dozvolili da informacije pohranjenje u našoj svijesti opstaju nakon što tijelo prestane postojati", govori Carroll.

I na kraju, Carroll usmjerava na teoriju kvantnog polja koja tvrdi da za svaku vrstu čestice u svemiru postoji jedno polje - jedno polje za elektrone, jedno za fotone i jedno za svaku drugu česticu. Da postoji neka vrsta zagrobnog života, ispitivanja polja već bi otkrila ona za „čestice duše".

Piše: Andrea Holi
25.06.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh