« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana
SAVJETI :)

Zašto trebamo pronaći hobi?

Relaksirajuća aktivnost koju pojedinac odabere rezultira trenutačnim opuštanjem, što rezultira i brojnim pozitivnim učincima za zdravlje, među kojima je i dugovječnost

Astrofotografija vas može lako privući
Astrofotografija vas može lako privući (Screenshot)
Više o

hobi

,

sreća

Hobi je riječ koja već polako izlazi iz upotrebe - sve je manje vremena i za osnovne stvari kao što je, primjerice, druženje s obitelji, a kamoli da biste imali još i barem pola sata za sebe i ono što volite.

Obično se izvalimo na kauč nakon dolaska s posla i jednostavno nemamo niti snage niti volje baviti se nečim, no ako pitamo stručnjake - gadno griješimo.

Naime, istraživanje provedeno na 400 zaposlenika jedne američke tvrtke pokazalo je da su oni s hobijem bili puno zadovoljniji poslom te manje podložni nerviranju i "pucanju" na radnome mjestu. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisuOccupational and Organizational Psychology. 

Bavljenje mentalno stimulativnim hobijem smanjuje stres, kaže psiholog na jednom kalifornijskom sveučilištu, Matthew Zawadzki. 

Studija koju je proveo s kolegama pokazala je da relaksirajuća aktivnost koju pojedinac odabere rezultira trenutačnim opuštanjem, što rezultira i brojnim pozitivnim učincima za zdravlje, među kojima je i dugovječnost.

Zawadzki kaže kako hobi ne mora biti fizički zahtjevan da bi pozitivno utjecao na opće zdravstveno stanje. Može se raditi o pletenju, izrađivanju lončarije, slikanju, sviranju nekog instrumenta...

Kakav hobi? E, tu vam možemo pomoći, kad već ne možemo kreirati više slobodnog vremena za vas - pronašli smo sjajnu stranicu punu savjeta o tome!

Na stranici HobbyHelp zabavna i ugodna Jenny prepuna je dobrih ideja kako se posvetiti nečemu u slobodno vrijeme, poput recimo astrofotografije ili geocachinga, što su aktivnosti koje će vas izvući iz kuće na svježi zrak.

Stoga, prosurfajte malo, savjeta je napretek!

04.12.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh