« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
ZNATE LI?

Zašto smo gladni nakon obilnog obroka?

Nekih namirnica ste pojeli premalo, kao što su proteini ili žitarice, te se vaš mozak pita što ćete dalje jesti da bi zadovoljili potrebnu količinu svih namirnica

Ovo vodi u prejedanje
Ovo vodi u prejedanje (DeviantArt)
Više o

glad

,

obilan obrok

Znate onaj osjećaj kada pojedete ručak, ali ste svejedno gladni pa po kući tražite neke grickalice ili nešto slatko. Postoje razni razlozi zašto vam se to događa, a mi vam ih donosimo.

Vaš tanjur možda nije bio dobro balansiran i nekih namirnica ste pojeli premalo, kao što su proteini ili žitarice, te se vaš mozak pita što ćete dalje jesti da bi zadovoljili potrebnu količinu svih namirnica, piše Refinery29.

Još jedan razlog je jedenje hrane koja se brzo probavi, a to su uglavnom ugljikohidrati, to jest kruh, tijeto od pizze, tjestenina i slično. Kako biste spriječili ovaj problem, dodajte namirnice kojima treba duže da se probave, na primjer povrće i proteine.

A proteini su i inače važni jer ako ih konzumirate premalo, brzo ćete ponovno biti gladni i jesti više. Oni povisuju razinu hormona i smanjuju glad te su jako korisni u redovitoj prehrani. No, najvažnije kod jela je da usput i pijete, a pogotovo vodu.

Dokazano je da nedostatak vode i dehadracija ima iste učinke kao i glad. Stoga, što manje vode pijete, više ćete biti gladni

30.12.2019. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh