« Film
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
LOOL

Zašto je Hollywood poludio za biblijskim filmovima?

Jesu li Ben-Hur, Mojsije i Noa novi holivudski superheroji, pitaju se Nemilosrdni gadovi na svom portalu

Ben Hur ponovno stiže, ali sigurno ne po toliko Oscara
Ben Hur ponovno stiže, ali sigurno ne po toliko Oscara (Arhiva)
Više o

ben hur

,

Darren Aronofsky

,

Noah

,

Timur Bekmabetov

Dugo najavljivani remake (ili reboot) „Bena-Hura" konačno je dobio redatelja što znači da je i početak snimanja sve bliži. Riječ je o kazahstansko-ruskom redatelju Timuru Bekmabetovu koji se svojedobno proslavio horor serijalom „Noćni čuvar", a posljednji redateljski potpis stavio je na pseudopovijesni horor „Abraham Lincoln: Lovac na vampire".

Priča o židovskom trgovcu Benu-Huru, suvremeniku Isusa Krista koji dolazi u sukob sa starim prijateljem, novim zapovjednikom rimskih legija u Jeruzalemu mnogo je puta ekranizirana, no nakon one najpoznatije verzija Williama Wylera iz 1959. godine nije bilo ambicioznijeg filmskog pokušaja.

Ovaj novi film planiran je za 2015. godinu, no glumačka postava još nije poznata. Zanimljivo je, međutim, da je to tek jedna u nizu spektakularnih filmskih produkcija koje se bave biblijskim temama koje bi u kina trebale stići u sljedeće dvije-tri godine, a najpoznatiji među njima su „Exodus" Ridleyja Scotta o Mojsiju i „Noah" Darrena Aronofskog s Russellom Croweom u ulozi Noe.

Više o trendu biblijskih filmova možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

22.09.2013. 14:47:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh