« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
NAPOKON!

Započela izgradnja robne kuće IKEA u Rugvici

IKEA se otvara u ljeto 2014, investicija je teška 100 milijuna eura a zaposlit će se 300 radnika

IKEA je napokon započela gradnju
IKEA je napokon započela gradnju (Arhiva)
Više o

gradnja

,

zapošljavanje

,

radna mjesta

,

IKEA Rugvica

,

početak gradnje

U srijedu, 28. kolovoza, započelo je izvođenje glavnih, nadzemnih građevinskih radova na IKEA robnoj kući u Zagrebu. Otvorenje robne kuće, koja će nuditi više od 9.000 proizvoda za uređenje doma na 38 tisuća kvadrata, očekuje se u ljeto 2014. godine. U trenutku otvaranja, IKEA Hrvatska imat će oko 300 zaposlenih.

Za izgradnju robne kuće IKEA u Hrvatskoj bit će zadužena tvrtka STRABAG koja je na međunarodnom natječaju dobila posao vrijedan 165 milijuna HRK. STRABAG ima iskustvo u vođenju projekata izgradnje IKEA robnih kuća diljem svijeta, dok su u Hrvatskoj prisutni duži niz godina i sudjelovali su u izgradnji niza velikih projekata. Ovoj fazi gradnje prethodio je niz opsežnih pripremnih radova.

Tvrtka Zagorje gradnja izmjestila je melioracijski kanal, a vrijednost radova iznosila je nešto više od sedam milijuna kuna. Tvrtka Bauer Spezialtiefbau, primjerice, izvodi radove na dubokom temeljenju u vrijednosti od 25 milijuna kuna. Tvrtka Kamgrad je izvodila radove u vrijednosti sedam milijuna kuna koji su uključivali zemljane radove i pripremu gradilišta.

U ovom paketu radova angažirana je i tvrtka Tehnika koja montira betonsku konstrukciju buduće robne kuće, a vrijednost njihovog ugovora je 25,5 milijuna kuna. Također, s 100 milijuna kuna IKEA sufinancira izgradnju novog prometnog čvorišta Ivanja Reka i pristupnih cesta te niz ostalih infrastrukturnih projekata u okolici buduće robne kuće.

Pet godina nakon kupnje zemljišta šest kilometara od ulaza u Zagreb i 16 kilometara od centra grada, iznimno mi je zadovoljstvo reći da je otvorenje prve IKEA robne kuće u Hrvatskoj na vidiku. Time ćemo zaokružiti ukupnu investiciju tvrtke IKEA u Hrvatsku na iznos viši od 100 milijuna eura. Za otprilike godinu dana, zajedno s 300 kolega, otvorit ćemo vrata naše robne kuće u Zagrebu i poželjeti dobrodošlicu prvim posjetiteljima koji će nam, nadamo se, pružiti priliku da ih inspiriramo idejama i rješenjima i da zajedno kreiramo viziju zagrebačkih i hrvatskih domova. Posebno smo ponosni što smo dio zajednice u Rugvici i želja nam je sudjelovati u njezinu razvoju i prosperitetu", izjavio je Vladislav Lalić, regionalni direktor zadužen za nekretnine i razvoj.

IKEA robna kuća će, osim inspiracije za uređenje doma, posjetiteljima ponuditi tipična švedska jela poput mesnih okruglica i lokalna hrvatska jela u našem restoranu s preko 600 sjedećih mjesta. Također, izgradit ćemo i parkiralište s više od 1.500 parkirnih mjesta. Nekoliko tjedana prije otvorenja robne kuće započet ćemo i s distribucijom prvog IKEA kataloga na hrvatskom jeziku.

28.08.2013. 13:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh