« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KRIVA JE SOL

Zapadni Zagreb napokon dobio grijanje

Tijekom noći cijev je sanirana, ali zbog problema s ventilom dotok vode u glavni toplovod nije bio dostatan sve do danas do 13 sati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/CROPIX)
Više o

Zagreb

,

HEP-Toplinarstvo

,

grijanje

,

Radomir Milišić

,

magistralni vrelovod

,

robert krklec

Nakon što je zbog jučerašnjeg puknuća magistralnog vrelovoda zapadni dio Zagreba ostao bez grijanja i tople vode, opskrba je sasvim normalizirana danas u 13 sati, potvrđeno je danas na konferenciji za novinare u Elektrani toplani Zagreb.

Građani neće morati plaćati energiju koja im tijekom ova dva dana zbog tehničkih razloga nije bila isporučena, rečeno je na konferenciji.

Puknuće cijevi uzrokovala je sol koja se slijevala s prometnica, zbog čega je jučer od 10 sati bez toplinske energije ostalo oko 17 tisuća kućanstava i osam tisuća poslovnih prostora. Najviše su bila pogođena naselja Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko, Rudeš i Voltino naselje, rekao je Direktor HEP Toplinarstva Robert Krklec. Tijekom noći cijev je sanirana, ali zbog problema s ventilom dotok vode u glavni toplovod nije bio dostatan, pa je tijekom prijepodneva sve do 13 sati zapadni dio grada dobivao svega 60 posto energije.

"Počinjena šteta nije prevelika, najveća je šteta što su se građani smrzavali tijekom ova dva dana", rekao je Krklec koji se u ime HEP Toplinarstva ispričao građanima. Napomenuo je i da se radi o cijevima starim 30-ak godina te da se ne može predvidjeti hoće li se slične situacije ponavljati. Glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić poručio je sumnjičavim građanima da neće biti prevareni i neće morati platiti energiju koja im jučer i danas nije isporučena.

"Energija koja nije isporučena neće biti niti naplaćena jer nije ni zabilježena preko mjernih instrumenata. Građani su oštećeni jer im je bilo hladno, ali prevareni neće biti jer im se neisporučena energija neće naplatiti", rekao je Milišić. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 18:32:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh