« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
vrelovod

Zapadni dio Zagreba bez tople vode 4 dana

Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš neće imati toplu vodu od 10. rujna do 14. rujna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

HEP-Toplinarstvo

,

zagreb-info

,

magistralni vrelovod

,

nema tople vode

,

radovi na vrelovodu

,

zapadni Zagreb radovi

Zbog zamjene magistralnog vrelovoda na križanju Selske ceste i Krapinske ulice potrošači HEP-Toplinarstva u zapadnom Zagrebu, točnije u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko i Rudeš, neće imati toplu vodu u razdoblju od ovog četvrtka ujutro do ponedjeljka, izvijestio je jutros HEP.

HEP-Toplinarstvo je redovnim pregledom koji obavlja prije početka ogrjevne sezone ustanovilo da je magistralni vrelovod na križanju Selske ceste i Krapinske ulice u potpunosti dotrajao te je nakon nabave potrebne opreme organiziralo njegovu zamjenu.

Kako su radovi opsežni, a ne postoji mogućnost obilazne opskrbe spomenutih naselja toplinskom energijom, oko 15.000 kućanstava spojenih na centralizirani toplinski sustav HEP-Toplinarstva biti će u navedenom periodu bez tople vode.

HEP-Toplinarstvo je s organiziranjem zamjene spomenutog magistralnog vrelovoda krenulo odmah nakon provjere vrelovodne mreže. Problem je što zbog dugog roka isporuke opreme izvođenje radova može započeti tek 10. rujna.

"Zamjena ovog dijela magistralnog vrelovoda je nužna kako bi se spriječila puknuća cijevi i kvarovi tijekom nadolazeće ogrjevne sezone, te osigurala kontinuirana i sigurna opskrba toplinskom energijom za potrošače u zapadnom dijelu Zagreba", izjavio je Robert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva.

Iz HEP-Toplinarstva mole građane za strpljenje i razumijevanje tijekom trajanja radova te napominju da rade sve kako bi ovaj prekid isporuke toplinske energije bio što kraći.

08.09.2009. 09:30:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh