« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
bandić i obrtnici:

Zagreb bi mogao dobiti obrtnički centar

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se s predstavnicima Obrtničke komore Zagreb i razgovarao o novim građevinskim pothvatima.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

zagreb-info

,

obrtnička komora zagreb

,

obrtnički centar

,

mikrokreditiranje

Predsjednik i tajnik Obrtničke komore zamolili su gradonačelnika da u Ministarstvu pravosuđa potakne rješavanje problema poslovnih prostorija u vlasništvu gradova i općina.

Istaknuli su kako bi gradove i općine u prodaji poslovnih prostorija trebalo izjednačiti s državom.

Obje strane su se složile da je za gospodarstvo Zagreba vrlo važno ostvariti plan o izgradnji obrtničkog centra, a kao vjerojatna lokacija spominje se Lanište.

Ured gradonačelnika podsjeća da se trenutačno obrađuje 512 zaprimljenih prijava na Natječaju za dodjelu interventnih sredstava poduzetnicima.

U tijeku je Natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita preko Obrtničke štedne banke, preko koje je kamata za obrtnike samo 3,5 posto, a grad Zagreb subvencionira preostalih tri posto.

Raspisan je i Natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita u sklopu projekta "Lokalni projekti razvoja - Mikrokreditiranje", po kojemu je fiksna kunska kamata za poduzetnike pet posto, a Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva te grad Zagreb subvencioniraju je po jedan posto.

Izvor: Hina

07.09.2009. 18:11:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh