« Fun
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
MUKE PO TRUDNOĆI

Zanimljive činjenice o trudnoći

Trudnoća, ponekad jako željena, ponekad i ne toliko. Svaka je posebna, ali nijedna nije dosadna.

Fotografija vijesti
Više o

trudnoća

,

samohrane majke

,

osmorke

,

zanimljivosti o trudnoći

Mnoge žene smatraju kako nema ništa ljepšeg u životu od toga da postanu majke. Dar života pokreće svijet i ako već nismo ljubitelji djece možemo se barem ljubazno nasmiješiti kad vidimo neku trudnicu koja nam dolazi u susret.

Biti majkom najljepša je stvar na svijetu, potrebno je samo prijeći sve prepreke.

MALI ALIEN U TRBUHU

U visokoj trudnoći mnoge žene mogu točno kroz trbuh vidjeti stopalo, rukicu ili lakat svog djeteta. Ako možete, fotografirajte trenutak, kasnije će vam biti draga uspomena.

DJEČACI U TRBUHU NATEŽU MALOG

Poznato je da djeca od 3-4 godine počinju otkrivati svoje tijelo i spolne razlike, ali manje je poznato da mali dječačići mogu imati erekciju čak i dok su u maminom trbuhu. Čini se kako svi imamo svoje „prljave misli", čak i prije nego se rodimo. Osim toga bebe se igraju i s pupčanom vrpcom, sisaju palac, a mogu i vriskati i sanjati - sve to sigurne u udobnoj plodnoj vodi.

TRUDNIČKO STOPALO

Tijekom trudnoće trudnici stopala mogu narasti za jedan do dva broja. Pod tim ne mislimo na otečenost! Ako ste trudni, pripremite udobnu obuću koja se rasteže, najbolje mekane tenisice broj veće.

TRAJANJE TRUDNOĆE

Uredno trajanje trudnoće je devet lunarnih mjeseci tj. 40 tjedana ili 280 dana. Normalnim se smatra porod između 38. - 42. tjedna trudnoće.  Osim toga prva trudnoća je najčešće najduža svim trudnicama. Najduža trudnoća ikad zabilježena trajala je čak 375 dana!

TRUDNICE REKORDERKE

Prosječna dob trudnica danas je 29,4 godine. Najstarija trudnica koja je uspješno rodila je indijka Omkari Panwar koja je postala majka blizanaca u 70-toj godini.

Nadya Suleman drži rekord u najviše rođene djece u jednom porodu koja su ostala živa. To su poznate Suleman osmorke rođene 26.siječnja, 2009. u Kaliforniji. Najmanja beba imala je samo 680 grama kad se rodila! Osim osmorki, Nadya je samohrana majka još 6 djece ispod 10 godina - što ju također čini svojevrsnom rekorderkom.

Jayne Bleackley drži rekord u najkraćem vremenskom razmaku između dva poroda. 3. rujna 1999. godine rodila je sina Josepha Roberta i samo u razmaku od 208 dana kćerku Annie Jessicu Joyce 30. ožujka 2000. godine.

Elizabeth Ann Buttle pak drži rekord u najdužem vremenskom razmaku između dva poroda. 10. svibnja 1956. godine rodila je kćer Belindu, a tek nakon 41. godinu i 185 dana u dobi od 60 godina rodila je sina Josepha, 20. studenog 1997. godine.

Službeni rekord s najviše rođene djece drži majka iz Rusije koja je rodila 69 djece. U vremenskom periodu od 1725. do 1765. godine bila je 27 puta trudna i rodila je 16 puta blizance (32), 7 puta trojke (21), 4 puta četvorke (16). 67 od njezinih 69 djece preživjelo je infantilnu dob, dok je dvoje nažalost umrlo.

03.08.2011. 16:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh