« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
ZBRAJA SE

Zagrepčani dali 228.624 potpisa za referendum o ZOR-u

Sindikati su u Zagrebu dobili podršku 29,34 posto biračkog tijela za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu

ZOR sindikati
ZOR sindikati (Dorian Horvat/Cropix)
Više o

sindikati

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

izmjene ZOR-a

,

novčanica

U Zagrebu su sindikati prikupili 228.624 popisa za referendum o izmjenama Zakona o radu, privremeni je podatak koji su danas objavili predstavnici pet sindikalnih središnjica.

Koordinator akcije prikupljanja potpisa za referendum u Zagrebu Mario Iveković kazao je da će broj potpisa biti i veći jer je obrađeno 46 od 50-ak potpisnih mjesta. Kad se gleda po zadnjem popisu birača iz 2001. u Zagrebu smo dobili podršku 29,34 posto biračkog tijela za raspisivanje referenduma, istaknuo je.

"Zagreb definitivno traži referendum. Zagreb je definitivno dao poruku da ne želi više ovakav način ponašanja hrvatske Vlade, da nam je dosta i da se na ovom referendumu građani žele izjasniti barem po jednom pitanju za koje im se pruža šansa da kažu što oni žele", ustvrdio je Iveković.

Predstavnici sindikalnih središnjica ocijenili su da je broj prikupljenih potpisa pobjeda građana i zajedničkog rada svih sindikata, te jasna poruka hrvatskoj političkoj eliti da treba razumijeti signale vremena.

>> Jadranka Kosor: Ili reforme za bolji život, ili pad bez kraja

Na riječi premijerke da će za referendum biti potrebno oko 170 milijuna kuna te na poziv da oni koji traže referendum predlože kako doći do tih sredstava, Iveković je ponudio rješenje da se na račun njegovog Novog sindikata ili nekog drugog uplati pola tog iznosa. "Garantiram joj da će imati savršeno organiziran referendum", poručio je Iveković.

"Može ih biti sram da na taj način plaše hrvatske građane koji su pokazali odlučnost, koji su rekli da nešto žele sami odlučiti", dodao je. Iveković je uvjeren da bi eventualno raspisivanje referenduma u vrijeme kada je većina građana na godišnjem odmoru isprovociralo ljude da izađu u još većem broju. (hina/metro-portal)

25.06.2010. 14:38:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh