« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PROJEKT ZA EU

Zagrebačkim Euro tramvajem do EU

Euro tramvaj vozit će tramvajskom linijom 11, a idućih dana mijenjati će linije kako bi što veći broj građana vidio njegovu poruku

Fotografija vijesti
Više o

ZET

,

tramvaji

,

HVIDR-a

,

NATO tramvaj

,

Euro tramvaj

Danas je ispred sjedišta ZET-a u promet pušten Euro tramvaj, oslikan simbolima Europske unije i porukom „Ujedinjeni u različitosti", javlja Hina.

Euro tramvaj, koji je nakon NATO tramvaja 2009. drugi projekt zagrebačke Zajednice udruga HVIDR-e, voziti će tramvajskom linijom 11, a idućih dana mijenjati će linije kako bi što veći broj građana vidio njegovu poruku.

Svečanosti puštanja Euro tramvaja u promet zagrebačkim ulicama nazočili su, uz ostale, izaslanik hrvatskog predsjednika Predrag Matić, potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Ivo Čović te predsjednik zagrebačke Zajednice udruga HVIDR-e Mirko Ljubičić.

Zagrebački gradonačelnik Bandić važnim je ocijenio da nakon NATO tramvaja u Zagrebu vozi i Euro tramvaj. "Plavi i bijeli Zagreb s plavim zagrebačkim tramvajem put Europe", kazao je.

Napominjući kako se puštanjem Euro tramvaja u promet upućuje jasna poruka hrvatskim građanima i EU, Ljubičić je kazao kako su hrvatski branitelji 1991. sanjali da Hrvatsku kao članicu EU-a i NATO-a, a danas se taj san ostvaruje.

Podsjetio je kako su zagrebačka HVIDR-a i Zajednica udruga branitelja Zagrebačkog holdinga prije četiri godine pokrenuli projekt NATO tramvaja, a Euro tramvaj je nastavak tog projekta. "To je poruka hrvatskih branitelja da uđemo u EU i poruka građanima da na referendum o ulasku Hrvatske u EU kažu DA", rekao je Ljubičić.

23.11.2011. 16:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh