« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SVAKA VRSTA JE VAŽNA

Zagrebački ZOO obilježava Svjetske dane ptica selica

Svakoga drugog vikenda u svibnju od 2006. godine obilježava se World Migratory Bird Day radi podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite tih ptica i njihovih staništa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Pod sloganom "Spasimo ugrožene ptice selice - svaka vrsta je važna!" zagrebački Zoološki vrt obilježit će potkraj tjedna Svjetski dani ptica selica, a posjetitelji će u subotu i nedjelju moći razgledati izložbe te sudjelovati u radionicama i različitim igrama, izvijestio je danas Zoološki vrt Grada Zagreba.

Zoološki vrt navodi kako se Svjetski dani ptica selica tradicionalno obilježava u sklopu međunarodne kampanje čiji je cilj upoznati ljude s pticama selicama, a posebno ugroženim vrstama.

Posjetitelje ćemo upoznati s vrstama koje žive na području Hrvatske, a posebno one uz močvarna staništa, navodi organizator i podsjeća kako na svijetu živi više od 1500 vrsta ptica selica, od kojih se 170 nalazi na crvenom popisu ugroženih životinja.

Svakoga drugog vikenda u svibnju, od 2006. godine obilježava se Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day) radi podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa. Na taj dan širom svijeta organiziraju se s tim u vezi različita događanja, festivali, radionice i izleti. Slogan ovogodišnjega dana je "Spasimo ptice selice - svaka je vrsta važna". (hina/metro-portal)

06.05.2010. 19:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh