« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
BOLJE IŠTA...

Zagrebački umirovljenici dobit će novčanu pomoć i uskrsnicu od 100 kuna

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju zagrebački umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednaki ili manji od 1500 kuna mjesečno

Umirovljenici u Zagrebu dobit će uskrsnicu od 100 kuna
Umirovljenici u Zagrebu dobit će uskrsnicu od 100 kuna (CROPIX)
Više o

mirovine

,

umirovljenici

,

uskrsnica

Zagrebački umirovljenici koji zbog niskih primanja dobivaju mjesečnu pomoć od Grada Zagreba, uz novčanu pomoć za mjesec travanj dobit će i uskrsnicu u iznosu od 100 kuna, a isplata će početi putem Hrvatske pošte od petka, 22. travnja, priopćio je danas zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, prenosi Hina.

Umirovljenici koji ih ne prime na kućnu adresu moći će ih podići u poštanskim uredima do petka, 6. svibnja, a nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruju zagrebački umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednaki ili manji od 1500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. U prvoj skupini su oni kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno i oni dobivaju pomoć od 400 kuna. Druga skupina su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose između 900,01 kunu i 1200 kuna i njima Grad dodjeljuje 300 kuna pomoći mjesečno.

Trećoj skupini - umirovljenicima kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1200,01 kunu do 1500 kuna mjesečno isplaćuje se pomoć od 200 kuna. Za dodatne informacija građani se mogu javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

20.04.2011. 13:56:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh