« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
SKUPŠTINA

Odbačen Bandićev prijedlog o naplati parkiranja

Zastupnici gradske skupštine zatražili su od Bandića da pripremi novi prijedlog o parkiranju do lipnja

Bandić
Bandić (Bernard Covic / Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Zagreb parkiranje

,

Gradska skupština

Prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o promjeni odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, po kojem bi se zainteresiranim građanima, koji ne ispunjavaju uvjete za povlaštene parkirne karte, izdavale godišnje karte (po tržišnim cijenama) odbijen je. Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine smatraju da pitanje parkiranja treba urediti na cjelovit način, prenosi Hina.

Gradonačelnik je, uz ostalo, tražio i da se humanitarnim udrugama, zdravstvenim ustanovama i fizičkim osobama koje imaju teško bolesnog člana obitelji može izdati najviše 400 povlaštenih karata, a tijelima javne vlasti 200.

Zastupnici su zatražili da gradonačelnik novu odluku pripremi najkasnije do lipnja i da o tome svoje mišljenje dadu stručna javnost, skupštinska tijela i Zagrebparking.

Poduprli su osnivanje postrojba civilne zaštite grada Zagreba za specijalističke i opće namjene.

Pročelnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić je napomenuo da će se pritom osnovati postrojba civilne zaštite za spašavanje iz ruševina s timovima od po 30 pripadnika i tri psa. Osnovat će se i postrojba za zaštitu i spašavanje iz vode s 36 pripadnika i postrojba za logistiku s 99 pripadnika, najavio je Kalinić.


20.04.2011. 19:02:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh