« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NEMA VOŽNJE

Zagrebački taksisti štrajkaju i u petak

Cjelodnevni razgovori predstavnika Udruge "Radio taksi Zagreb" i Gradskog ureda za promet danas su završeni i nastavljaju se sutra

Zagrebački taksisti štrajkaju i u petak
Zagrebački taksisti štrajkaju i u petak (Shutterstock)
Više o

štrajk

,

taksi

,

Goran Habuš

,

stambeni prostor

Zagrebački taksisti sutra će nastaviti štrajk koji su počeli jutros, ali će nastaviti i razgovore s Gradskim uredom za promet s kojim bi se, kako očekuju, mogli dogovoriti, čime bi se stekli uvjeti za prekid štrajka. Cjelodnevni razgovori predstavnika Udruge "Radio taksi Zagreb" i Gradskog ureda za promet danas su završeni i nastavljaju se sutra, ali se nastavlja i štrajk, izjavio je večeras glasnogovornik te udruge Mirsad Hukić.

Današnje razgovore ocijenio je dobrima i dodao kako ima određenih izgleda da bi sutra "moglo doći do rješenja koje bi zadovoljilo sve zainteresirane strane". Taksisti navode da su spremni odmah prekinuti štrajk dogovore li se o novom sustavu organizacije i naplate taksi usluga.

Prvi dan štrajka u Zagrebu održan je uz potporu svih članova udruge, koje su nakratko štrajkom poduprli i kolege iz Splita i Dubrovnika. Zagrebački taksisti tijekom štrajka su na stajalištima, ali ne primaju klijente. Taksisti za vrijeme štrajka besplatno prevoze trudnice i građane koji moraju u bolnice te krv. Komunikacijski centar ne prima narudžbe. (hina/metro-portal)

14.10.2010. 22:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh