« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VOZAČI PROTIV GRADA

Zagrebački taksisti najavili štrajk, sutra vožnja samo za trudnice i bolesnike

Udruga Radio taksi je nezadovoljna što je izostala reakcija grada na sve njihove prijedloge o poboljšanju taksi prijevoza

Zagrebački taksisti sutra štrajkaju
Zagrebački taksisti sutra štrajkaju (Infopunkt.tv)
Više o

štrajk

,

Goran Habuš

Udruga Radio taksi Zagreb ostala je pri namjeri da sutra u Zagrebu organizira štrajk iako ju je danas gradski ured za promet pozvao na sastanak na kojem će biti i gradonačelnik Milan Bandić, ali je spremna trenutačno obustaviti štrajk dobiju li pisana jamstva da će njihovi zahtjevi biti razmotreni.

Glasnogovornik te udruge Mirsad Hukić rekao je večeras kako imaju informaciju da je njihov predsjednik pozvan sutra na razgovor u gradski ured za promet, ali da samim pozivom na razgovor štrajk neće biti obustavljen.

"Štrajk može biti obustavljen odmah ako iz ureda za promet dobijemo čvrsta pisana jamstva da će biti razmotreni naši zahtjevi za izmjenama i dopunama prijedloga gradske odluke o autotaksi prijevozu i da će Radio taksi Zagreb biti uključen u kreiranje te odluke", rekao je Hukić. Smatra da je prijedlog gradske odluke o prijevozu taksijem nedorečen i tvrdi da njihova udruga nije sudjelovala u kreiranju te odluke koja uređuje sva pitanja o taksi prijevozu, poput dodjele dozvola i određivanja broja taksija i cijena prijevoza.

Udruga Radio taksi Zagreb okuplja 1030 taksista, a očekuje se apsolutan odziv taksista na štrajk.

Udruga je nezadovoljna što je izostala reakcija grada na sve njihove prijedloge o taksi prijevozu, a vrhuncem smatraju što se grad nije očitovao na njihov prijedlog modela prijevoza koji bi bio čak 50 do 65 posto povoljniji za korisnike. To, smatraju, pokazuje da pojedincima u gradu nije stalo da građani dobiju povoljniji taksi prijevoz. Navode da su tim projektom maksimalno izišli u susret građanima, ali da grad odlučuje o njegovoj primjeni. Udruga Radio taksi Zagreb poziva grad da pri donošenju odluke o taksi prijevozu vodi računa o građanima, a nada se da će odluka biti donesena na zadovoljstvo korisnika i struke. Štrajk taksista najavljen je sutra u 8,30 sati. U prvoj fazi štrajka taksisti će biti na postajama, ali neće primati stranke, osim trudnica i građana koji moraju u bolnice. Udruga Radio taksi Zagreb okuplja 1030 taksista, a očekuju apsolutan odziv taksista na štrajk. (hina/metro-portal)

13.10.2010. 21:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh