« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OŠTRA OSUDA

Zagrebački SDP traži prekid policijske blokade i izvanrednu sjednicu skupštine

Izvanredna sjednica zagrebačke Gradske skupštine zatražena je kako bi gradski zastupnici mogli raspraviti novonastalu situaciju u "slučaju Varšavska"

(Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

SDP

,

varšavska prosvjed

,

zemlja čudesa

S izvanredne sjednice, koju su održali povodom današnjih događaja u Varšavskoj ulici, iz predsjedništva zagrebačkoga SDP-a priopćili su večeras da traže hitni prekid policijske blokade centra Zagreba i puštanje preostalih uhićenih.

"Najoštrije osuđujemo bezrazložnu i prekomjernu uporabu policijske sile prema mirnim prosvjednicima, uhićenje 142 osobe i njihovo nepotrebno gotovo cjelodnevno zadržavanje u više zagrebačkih policijskih postaja", poručili su zagrebački SDP-ovci.

Navode kako najoštrije osuđuju i postupak Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji je, kako naglašavaju, unatoč zaključku Gradske skupštine o moratoriju na gradnju do okončanja svih postupaka koji se vode oko gradnje u Varšavskoj ulici, odlučio rano jutros započeti radove i pritom tražiti asistenciju policije znajući da će to sigurno izazvati nepotreban novi val nasilja u središtu Zagreba.

Iz zagrebačkoga SDP-a su također najavili kako će Klub gradskih zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Zagreba zatražiti izvanrednu skupštinsku sjednicu na kojoj žele raspraviti novonastalu situaciju. (hina/metro-portal)

15.07.2010. 23:34:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh