« Film
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
HRVATSKI SUPERHEROJ

Zagrebačka premijera "Lavandermana" u kinu Europa

Igrani film "Lavanderman - Istina ili mit?" u režiji Zvonimira Rumboldta, komedija o dogodovštinama istoimenog strip-junaka, večeras će u kinu "Europa" premijeru

Fotografija vijesti
Više o

kino Europa

,

premijera

,

Lavanderman

Radnja je smještena na Hvar, dom prvog hrvatskog i otočkog superjunaka Borisa Bunčuge, a pokreće je dolazak sumnjičave novinarke koja traži pravu istinu o njegovim nadnaravnim sposobnostima, prenosi Hina.

Film o superheroju koji se bori protiv komaraca i moljaca, nesanica, glavobolje i vrtoglavice, a i pravi je 'galeb' kada su u pitanju žene, oslanja se na istoimeni strip autora Tonija Favera i crtača Vanče Rebca. Bunčuga je postao "Lavanderman" sasvim slučajno, nakon što je, poput nekog križanca Obeliksa i Daredevila, zaspao uz kotao za preradu lavande te se probudio omamljen čudotvornim lavandinim parama, stoji u najavi filma.

Glavne likove tumače Damir Markovina i Anja Alavanja, a u epizodnim ulogama pojavljuju se, među ostalima, Marijan Ban, Boris Banović, Davor Gobac, Dražen Lalić, Vinko Brešan, Krešimir Mišak, grupa TBF i pjevač grupe Let 3, Zoran Prodanović Prlja.

Film je sniman 2009. u Jelsi, Pitvama, Velom Grablju, Starome Gradu, Vrisniku i Poljicama na otoku Hvaru te u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Premijerno je prikazan na Pulskom filmskom festivalu, nakon čega je prikazan na varaždinskom Trash film festivalu te u Jelsi, Rijeci i drugdje. Nastao je na temelju nezavisne produkcije njegovih autora, scenarista Tonija Favera, Rumboldta, direktora fotografije Tomislava Krnića te Kreativnog studija.

17.01.2011. 13:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh