« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Zagreb Wine Gourmet Festival

Manifestacija se održava u Muzeju za umjetnost i obrt u petak i subotu, 27. i 28. veljače.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Muzej za umjetnost i obrt

,

Zagreb Wine Gourmet Festival

,

eno-gastronomija

,

vrhunska vina

,

Laniva d.o.o.

Zagreb Wine Gourmet Festival 2009. je vinsko-gastronomska manifestacija na kojoj će biti predstavljeno gotovo 500 vrhunskih vina i probrani specijaliteti, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Organizator događaja, koji je lani po prvi puta održan u Zagrebu, je tvrtka Laniva d.o.o. a pokrovitelji su Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Na festivalu će nastupiti ukupno 140 izlagača, od čega 120 vinara i 20 proizvođača delicija, iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Posjetitelji će za cijenu ulaznice od 150 kuna moći cijelog dana degustirati ponajbolja vina nazočnih vinara, kušati hranu renomiranih chefova iz Hrvatske i inozemstva te nazočiti specijaliziranim radionicama.

Ciljevi festivala su daljnji razvoj vinske kulture u Hrvatskoj te pretvaranje Zagreba u centar s prepoznatljivim eno-gastronomskim identitetom, istaknuo je sommelier Željko Bročilović - Carlos.

U dvoranama Muzeja za umjetnost i obrt bit će izložena vina, u šatoru u dvorištu Muzeja održat će se kulinarski show vodećih chefova Hrvatske, Slovenije i Italije, a u Klubu hrvatskih kulturnih radnika u sklopu Muzeja bit će održane radionice.

Među gostima Zagreb Wine Gourmet Festivala 2009 najavljene su Lynne Sheriff, potpredsjednica udruge Masters of Wine, koja će voditi radionicu o uspješnom brandiranju južnoafričkih vina, te Karen Evenden, autorica knjige A Taste of Croatia, koja svoje omiljene hrvatske recepte predstavlja publici u Los Angelesu, a sada će ih pripremiti i za hrvatske posjetitelje.

U povodu otvorenja festivala u četvrtak, 26. veljače, u hotelu Regent - Esplanade za uzvanike će biti priređena gala večera. (hina/metro-portal)

16.02.2009. 17:54:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh