« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
PRIDE

Zagreb Pride najmasovniji do sada u povorci 4000 ljudi

Današnja bi Povorka ponosa trebala biti najbolje posjećena u deset godina povijesti - do Trga bana Jelačića nije bilo incidenta

ZG Pride  - okupljanje pred Džamijom
Više o

Zagreb Pride 2011

,

Povorka ponosa

Broj onih koji su najavili šetnju gradom u pratnji LGBT osoba raste iz sata u sat, a do sada je poznato da bi u povorci trebali biti HNS-ovci Vesna Pusić i Radimir Čačić, Mirela Holy iz SDP-a, članovi Zelene stranke, Društvena mreža građana, Građanska inicijativa, plenum studenata Filozofskog fakulteta i mnogi drugi.

Kako su još pred dva dana Index, Net i Tportal koordinirano pozvali svoje čitatelje da se pridruže povorci, lako bi se moglo dogoditi da sudionika povorke ima bitno više od interventnih policajaca koji su već ispunili gradske ulice na ruti povorke.

Okupljanje sudionika Gay Pridea počinje na Trgu žrtava fašizma u 14 sati, a povorka ponosa kreće u 15 sati, i to ulicama: Račkoga - Trg hrvatskih velikana - Jurišićeva - Trg bana Jelačića  - Ilica - Gundulićeva - Varšavska - Ulica Petra Preradovića - Teslina - Trg Nikole Šubića Zrinsko (park Zrinjevac).

Javni skup "I budućnost je naša" na Zrinjevcu počinje u 16 sati, gdje će biti i proglašenje Homofoba i Homofrenda desetljeća i LGBTIQ osobe desetljeća. U 17 sati započinje zabavni program Gay Pridea na kojem će nastupati bendovi Anthony The Crazy Horse from Jotassassin i Stilness! Kraj skupa planira se za 18 sati.

S druge strane, očekuje se i velik broj protivnika povorke, naročito nakon splitskog događanja koje je gotovo preraslo u masakr, a forumi i komentari na najposjećenijim portalima prepuni su najava mržnje i kaosa.

Transparenti viđeni na skupu nose poruke "Molimo za vaše ozdravljenje od homofobije", "Splite, glavu gore, dogodine popravni!, "I was gay the day after yesterday, "Opus gej", "Kara Marko ili jebe lud ludog Keruma", "Žena, majka, kraljica", "Jaco, isprazni inbox", "Ljubi, ljubi pedera", "Bolje lezba nego HDZ-ovka". 

Do sada je ukupno privedeno devet osoba, no incidenata nema, što zbog snažnog osiguranja, što zbog činjenice da protivnika povorke nema puno. Zagrepčani su pokazali stranu koju Splićani pred tjedan dana nisu uspjeli.

Tijek događanja pratite na Metro portalu.

 

18.06.2011. 12:10:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh