« Zagreb
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
PRIJAVITE SE :)

Zagreb Advent Run - prijave do 1. prosinca

Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a svi zainteresirani za sudjelovanje u adventskoj utrci mogu se prijaviti do 1. prosinca u ponoć

Ne zaboravite sudjelovati!
Ne zaboravite sudjelovati! (Arhiva)
Više o

prijave

,

Zagreb Advent Run

Zagreb Advent Run, tradicionalna humanitarna utrka  održat će se u nedjelju, 16. prosinca, s početkom u 10 sati.

Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a svi zainteresirani za sudjelovanje u adventskoj utrci mogu se prijaviti do 1. prosinca u ponoć.

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je podizanju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti tijekom cijele godine, a posebice za osobe oboljele od dijabetesa.

Naime, u 2017. godini u Hrvatskoj je broj umrlih od dijabetesa porastao za zabrinjavajućih 23% u odnosu na godinu ranije.

Stoga će se i dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi.

Svi sudionici utrke imat će priliku savjetovati se sa stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" koji će im mjeriti koncentracije šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, savjetovati se sa kineziolozima o dobrobitima vježbanja te nutricionistima o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

24.11.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh