« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Zadnji dan za prijavu poreza

Do sada je predano više od 907 tisuća prijava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević, CROPIX)
Više o

porezna prijava

,

zadnji dan za prijavu poreza

,

prijava poreza rok

Hrvatski građani do danas su predali više od 907 tisuća prijava poreza na dohodak za prošlu godinu, a prijave mogu predati još samo danas - do 19 sati u ispostavama Porezne uprave, a do ponoći u pošti.

Prema podacima Ministarstva financija, poreznici su do danas zaprimili 907.705 godišnjih prijava, a očekuje se da će ukupno biti predano 1,1 milijun prijava poreza na dohodak za 2008.

Na poštu do 19 sati

Ove je godine zadnji dan za prijavu danas, 2. ožujka do ponoći, s obzirom da je uobičajeni rok za prijavu zadnji dan veljače, a 28. veljače je bila subota.

Građani porezne prijave mogu predati u nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema svom prebivalištu ili uobičajenom boravištu a krajnji rok za takav način predaje je do 19 sati, do kada će danas raditi ispostave Porezne uprave.

Godišnje prijave poreza na dohodak građani mogu poslati i poštom, i to preporučeno, a krajnji rok za takav način predaje je danas do ponoći (u poštama koje rade do 24 sata).

U Ministarstvu financija ove godine očekuju rekordan broj godišnjih prijava poreza na dohodak, kao i rekordan iznos povrata preplaćenog poreza od oko 1,8 milijardi kuna.

Prošle godine 1,04 milijuna prijava

Prošle je godine predano oko 1,04 milijuna poreznih prijava, a građanima je vraćeno više od 1,69 milijardi kuna preplaćenog poreza. Očekujemo da će se povrati poreza i prireza po godišnjim prijavama za 2008. godinu odvijati istom dinamikom kao i prethodne godine, kažu u Ministarstvu financija. Prošle su godine poreznici s prvim isplatama povrata poreza na dohodak započeli u travnju.

Građani sve upute za ispunjavanje prijave poreza na dohodak za 2008. i korisne informacije za popunjavanje prijava mogu dobiti na internet stranicama Porezne uprave (www.porezna-uprava.hr) i Ministarstva financija (www.mfin.hr), a informacije vezane za poreze mogu dobiti i u kontakt centru Porezne uprave na besplatne brojeve telefona - 0800 66 99 33 (porezna oslobođenja, olakšice i porezno priznati izdaci za građane), te 0800 1001 (prijava utaje poreza, neizdavanja računa, rad na crno, drugi porezni prekršaji i pritužbe na rad službenika Porezne uprave). (hina/metro-portal)

02.03.2009. 08:37:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh