« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ne daju vizu

Zabranjen Thompsonov koncert u Švicarskoj

Kako je i najavljivano, koncert Marka Perkovića Thompsona neće se održati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivo Ravlić/CROPIX)
Više o

Thompson

,

Marko Perković Thompson

,

otkazan koncert Thompson

,

Švicarska zabrana ulaska

Švicarske su vlasti temeljem zahtjeva za očitovanjem o najavljenom koncertu u klubu Froschkonig koji je podnijela Socijaldemokratska partija kantonalnom vijeću Luzerna uskratile Thompsonu vizu za ulazak u Švicarsku.

Tako je onemogućeno i odvijanje koncerta, očito inspirirano Thompsonovim nastupom u Nizozemskoj, gdje je koncert bio zabranjen, no ipak održan jer je Thompson ušao u zemlju. Pedantni Švicarci nisu željeli riskirati i riješili su problem na vrlo elegantan način, odbivši zahtjev za ulaznom vizom.

Vlasnika kluba je o zabrani izvijestila policija, rekavši mu da je državni Ured za migraciju zabranio ulazak pjevaču. To će zasigurno izazvati i burnije reakcije od dosadašnjih, koje su prilično statistički i akademski podnosile argumente za i protiv održavanja koncerta.

Kontroverze oko ikone iz Čavoglava tako se nastavljaju, jer gotovo u svakoj zemlji gdje bi trebao nastupiti, pa i u svojoj vlastitoj, izaziva duboke podjele između svojih pristaša i ostatka populacije koji ne vidi što je to tako čarobno u njegovoj glazbi.

29.09.2009. 14:05:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh