« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
INDIGO

Zaboravljene njuške - Outcast Dogs

Većinom se radi o psima koji su preuzeti jer su bili zlostavljani, zanemarivani, zapušteni ili su imali nekakvih problema u ponašanju zbog neadekvatnog i neodgovornog vlasništva

Kampanja Outcast Dogs
Kampanja Outcast Dogs (Udruga Indigo/Perun Photography)
Više o

Outcast Dogs

,

Udruga Indigo

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo u suradnji s Perun photography i Octopus tattoo i piercing studiom je pokrenula kampanju za udomljavanje zaboravljenih životinja "Outcast Dogs". 

Većinom se radi o psima koji su preuzeti jer su bili zlostavljani, zanemarivani, zapušteni ili su imali nekakvih problema u ponašanju zbog neadekvatnog i neodgovornog vlasništva.

Outcast Dogs kampanja je namijenjena lakšem udomljavanju i razbijanju predrasuda o "agresivnim", potencijalno opasnim psima, bolesnim i crnim te psima u tipu bull. Kako bi dočarali i približili ljudima udomljavanje takvih pasa, odlučili smo fotografirati ih uz ljude koji su za većinu drugačiji.

A koja je Dreamova priča? 

Dream - pit bull, 18mj star, pronađen prije godinu dana u užasnom stanju. Zavezan kraj šupe na debelom lancu sa svega 9,5kg;pun otvorenih rana i pothlađen. Po preuzimanju Dream je odveden na veterinarski fakultet gdje je osim neuhranjenosti, rahitisa i općeg lošeg stanja potvrđena i lišmanioza. Lišmanioza je zoonoza, prenose je  papatači, teško izlječiva bolest kod pasa za razliku od ljudi kod kojih je izlječenje u puno većem postotku. No, iako nema potpunog izlječenj , psu se može značajno povećati kvaliteta života odgovarajućim načinom življenja.

Dream je bio zlostavljan i zapušten

Za Dreama je lijek naručen izvana i u par mjeseci se super oporavio,ima 22kg i izrazito je veseo pas, tipičan predstavnik svoje pasmine. Dreamovi potencijalni udomitelji odustaju od udomljenje upravo zbog lišmanioze, iako mu je titar na istu izrazito nizak te nije na nikakvoj terapiji,a prevencija je vrlo jednostavna : ogrlica protiv vanjskih nametnika te kontrolno vađenje krvi svakih šest mjeseci.

Evo što kaže Indigo o Dreamu: 

"Dream zahtjeva aktivnog i odgovornog vlasnika koji zna što u svakom trenutku želi i hoće i vrlo jasno to daje do znanja psu. Želi vlasnika velikog srca i čiste glave, a nudi bezuvjetnu ljubav, predanost i srčanost"

Ono što je bitno, Dream i Irena su se na slikanju sreli prvi puta te je za Dreama to bila potpuno nova i nepoznata situacija u kojoj su se oboje odlično snašli.
Stoga ako ste spremni na izazov UDOMITE DREMA.

Sve informacije za Dreama možete dobiti na kontakt broj 0912226683 ,  e-mail: udruga.indigo@gmail.com ili na Indigo facebook stranici

25.10.2015. 16:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh