« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
BANDIĆ USTVRDIO

Zaboravite žičaru, slijedi nam stezanje remena

"Najprije trebamo preživjeti 2012., ali ako se u nedogled budu odgađali urbanistički planovi uređenja, prostorni i drugi planovi - nećemo moći tako dalje", rekao je gradonačelnik

Fotografija vijesti
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

Sljeme

,

žičara

Iako je svojevremeno bila planirana za 2012. godinu, čini se kako Zagrepčani još neko vrijeme neće uživati u novim žičarama na Sljemenu, već se svi građani moraju pripremiti na još jače stezanje remena, poručio je danas gradonačelnik Bandić, javlja Hina.

"Nije problem samo u imovinsko-pravnim odnosima iako smo sve činili da otkupimo zemljište na Dolju kod tunela", odgovorio je Bandić na pitanje gradskog zastupnika Nenada Matića (HSS) na aktualnom satu sjednice zagrebačke Gradske skupštine o mogućnostima gradnje žičare.

Podsjetio je da za skijaše vozi trosedežnica te izrazio nadu da će sve pripreme za svjetski kup na Sljemenu proteći u redu.

"Najprije trebamo preživjeti 2012., ali ako se u nedogled budu odgađali urbanistički planovi uređenja, prostorni i drugi planovi - nećemo moći tako dalje", ustvrdio je Bandić i dodao kako je najvažnije odrediti gradske prioritete za što pak treba "minimum konsenzusa i kohabitacije".

Bandić se osvrnuo i na cijene komunalnih usluga. "Europski standard košta, to trebaju svi znati: niskopodni tramvaji i autobusi, klima uređaji u vozilima...sve košta, ali duplo manje nego u drugim gradovima", dodao je i podsjetio kako je po EU standardima sanirano odlagalište otpada na Jakuševcu i izgrađen pročišćivač otpadnih voda.

"Bilo bi problema da nismo sanirali Jakuševac, tamo bi još danas rovali pajceki", rekao je Bandić.

Na pitanje nezavisnog zastupnika Josipa Hrena je li Holding sufinancirao erotski sajam na Zagrebačkom velesajmu, Čović je odgovorio da se radi o autonomnom odlučivanju menadžmenta podružnice, ali nije znao reći koliko je novca za to izdvojeno.

Bandić je još najavio da će u 2012. za produženje Branimirove ulice Grad nastojati osigurati sredstva.

19.12.2011. 13:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh