« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
vlada obećavala, a oni po svome

Zaba se predomislila: kamate neće rasti!

Nakon alarmiranja Vlade Zagrebačka banka povukla svoju odluku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marin Tironi, CROPIX)
Više o

Zaba

,

rast kamata

,

Zagrebačka banka

,

krediti Zagrebačke banke

U konzultaciji s Vladom, Zagrebačka banka donijela je odluku o odgodi povećanja kamatnih stopa na kredite građanima, objavljeno je danas iz te banke.

"Zagrebačka banka pomno će pratiti daljnji razvoj na međunarodnim i hrvatskom financijskom tržištu, te će prema razvoju situacije odgovarajuće usklađivati kamatne stope, o čemu će pravovremeno izvijestiti svoje klijente i javnost", navodi se u priopćenju.

Zagrebačka banka jučer je najavila kako će od 1. siječnja 2009. godine povisiti kamatne stope na već postojeće kredite građanima.

Tako je, prema jučerašnjoj najavi, kamatna stopa na stambeni kredit vezan uz euro za mlade trebala porasti sa 6,5 na 7 posto, a za standardni kredit sa 7 na 7,5 posto. Kamatna stopa kod stambenog kredita za mlade u švicarskim francima trebala je pak biti povećana sa 5,8 na 6,3 posto, odnosno sa 6,3 na 6,8 posto u standardnoj ponudi.

Najveće je povećanje kamatnih stopa bilo najavljeno kod stambenih kredita u kunama, gdje je stopa trebala porasti s trenutnih 6,3 na 8 posto.

Kamatna stopa na standardne gotovinske kredite u kunama ili vezane uz euro od 1. siječnja prema jučerašnjoj se najavi trebala kretati u rasponu od 10 do 10,2 posto, dok je kamatna stopa na auto kredite vezane uz švicarski franak trebala biti korigirana sa 6,55 na 6,95 posto, odnosno sa 6,5 na 8,25 posto za isti kredit u kunama. (hina/metro-portal)

30.12.2008. 13:57:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh