« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MA DAJ

Za reforumu pravosuđa zadužujemo se još 26 milijuna eura

POGLEDAJTE VIDEO - Ministar Šuker odmah se ogradio rekavši kako zajam Svjetske banke nije još jedno u nizu zaduženja hrvatskih građana

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

pravosuđe

,

Svjetska banka

,

Ivan Šuker

,

zaduženje

,

Ivan Šimonović

,

reforma pravosuđa

,

Anadras Horvai

Ovo nije još jedno u nizu zaduženja, zgrade sudova se moraju izgraditi, pravosuđe se mora reformirati... Tim je riječima ministar financija Ivan Šuker obrazložio novo zaduženje Hrvatske kod Svjetske banke teško 26 milijuna eura.

Svjetska banka će zajmom financirati projekt potpore sektoru pravosuđa u Hrvatskoj, a taj će se novac koristiti za ulaganja u infrastrukturu, informatizaciju i edukaciju, istaknuto je danas u Ministarstvu financija na potpisivanju ugovora o zajmu.

Ugovor o zajmu, za koji je kamatna stopa trenutno oko dva posto, a otplata nakon 18 godina, potpisali su potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker i voditelj Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Anadras Horvai.

''Infrastruktura, informatizacija i edukacija", tri su riječi kojima je ministar pravosuđa Ivan Šimonović opravdao novi teret za porezne obveznike i njihovu još nerođenu djecu.

''Da bi se uštedjelo na duži rok, kratkoročno treba ulagati", rekao je Šimonović najavljujući projekte obnove prostora DORH-a i USKOK-a u Zagrebu, općinskog suda u Splitu i ostalih infrastrukturnih projekata. Također je potrebno informatizirati sustav i educirati djelatnike.

Ministar Šuker najavio je projekt informatiziranja zemljišnih knjiga što bi trebalo olakšati otkrivanje korupcije u zemljišnim knjigama i učiniti dostupnijim imovinske kartice.

Andras Horvai, voditelj ureda Svjetske banke u Hrvatskoj podsjetio je da je ovo već četvrti projekt potpore hrvatskom pravosuđu što pomaže usklađivanju s europskim normama. Kao rezultate koje bi želio vidjeti na kraju projekta, Horvai navodi manje neriješenih predmeta, kraće vrijeme obrade i ljude koji su zadovoljniji sustavom pravosuđa nego sada. (Infopunkt/metro-portal)

13.04.2010. 15:58:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh