« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
FONDOVI

Za primjenu ICT tehnologije na raspolaganju 18,4 milijuna EUR

Pomoć je dobilo najviše proizvodnih tvrtki, no također i arhitektonski ured, turistička agencija, poliklinika, građevinska tvrtka, pilana, nautičke, turističke i ostale uslužne tvrtke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

natječaji

,

ICT

Jučer, 16.siječnja, uručena su 24 ugovora o korištenju bespovratnih sredstava, poduzetnicima koji su prijavili svoje projekte na natječaj „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa".

Pomoć je dobilo najviše proizvodnih tvrtki, no također i arhitektonski ured, turistička agencija, poliklinika, građevinska tvrtka, pilana, nautičke, turističke i ostale uslužne tvrtke. Ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 16,2 milijuna EUR.

Potrošeno je tek pola sredstava

Preostalo je još 18,4 milijuna EUR, a poziv je otvoren do 30. lipnja 2015. godine tj do iskorištenja sredstava. Financiraju se aktivnosti kojima je cilj razvoj i/ili korištenje ICT tehnologija u poslovanju. Proizvodni sektori, maloprodaja ili veleprodaja, telekomunikacije i druge grane mogu nabaviti hardware i software te prijaviti svoje projekte uvođenja npr. CRM, ERP, DMS, EPM, CAD, CAM ili IDM rješenja. Visina pojedinačne potpore iznosi od 150.000 do 750.000 kuna tj minimalno 70% vrijednosti ulaganja.

Ministar Maras ističe da će sredstva iz ovoga programa poduzetnicima znatno olakšati poslovanje: „Da bi bili konkurentni na današnjem zahtjevnom tržištu, poduzetnici moraju optimizirati svoje poslovanje, a malim i srednjim poduzetnicima upravo primjena modernih tehnologija uvelike može povećati efikasnost.  Natječaj je još u tijeku, stoga još jednom pozivam poduzetnike da se uključe i iskoriste ovu priliku da uvedu napredne e-poslovne modele u svoje tvrtke", kazao je ministar Maras.

Za informacije i pomoć pri izradi projekta iz spomenutog natječaja na raspolaganju vam stoje stručnjaci iz tvrtke Ravecon koje možete kontaktirati na info@eufondovi.hr

17.01.2015. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh