« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MILAN BANDIĆ:

Za Europsko prvenstvo u vaterpolu Mladost mora biti kao špigl

VIDEO: Zagrebački gradonačelnik osobno nadgleda radove na Mladosti gdje će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati Europsko prvenstvo u vaterpolu

ep vaterpolo
ep vaterpolo (Bernard Čović/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

Milan Bandić

,

vaterpolo

,

Perica Bukić

,

Europsko prvenstvo u vaterpolu

,

EP vaterpolo

,

Zlatko Mateša

,

Romano Dautanac

Europsko prvenstvo u vaterpolu održava se u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna, a radovi na uređenju plivališta na Mladosti uz Savu su u punom jeku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Montiramo tribine na koje će stati ukupno 4.700 gledatelja, a u tijeku je i uređenje svlačionica, tuš-kabina, kao i svih ostalih prostorija potrebnih za organiziranje vrhunskog Europskog prvenstva. Za sada sve ide u najboljem redu", rekao je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i Organizacijskog odbora EP-a Perica Bukić.

"Želimo organizirati vrhunsko Europsko prvenstvo i promovirati Hrvatsku u najboljem svjetlu. Raduje nas i veliki interes u susjednim zemljama koje redom imaju jake reprezentacije - Mađarske, Crne Gore, Italije, Srbije", dodao je Bukić.

>> EP Vaterpolo: Hrvatska u skupini A s prvacima Europe

Predsjednik HVS-a zahvalio se na velikoj pomoći u organizaciji Gradu Zagrebu i Vladi. "Zahvaljujemo se svim djelatnicima Zagrebačkog holdinga koji predano rade na uređenju kako samog plivališta, tako i okoliša. Posebno se zahvaljujem Vladi koja je dva puta uskočila u kritičnim trenucima kad nam je prijetilo oduzimanje EP-a zbog neplaćene kotizacije Europskom plivačkom savezu za organizaciju. Uspjeli smo pronaći rješenje za plaćanje bez zadiranja u proračun", kazao je Bukić, dodavši kako je za sada ukupno plaćeno 600.000 eura kotizacije, a da bi preostalih 200.000 trebalo biti plaćeno do kraja mjeseca.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čest je gost plivališta na Savi posljednjih dana gdje osobno nadgleda radove na uređenju.

"Do početka Europskog prvenstva ovo mora izgledati kao 'špigl'. Mi moramo ići uz bok, pa čak biti i bolji od ostalih zemalja koje organiziraju ovakva natjecanja", kazao je Bandić, te dodao: "I Perica i ja smo željeli da se ovo natjecanje održi u Areni. Nažalost, nismo uspjeli, pa sada ovdje na Mladosti imamo utrku s vremenom da sve izgleda kako treba. A što se rezultatskog dijela tiče, neću imati ništa protiv da se nakon finala 11. rujna svi preselimo sa Save na Trg bana Jelačića", jasno aludiravši kako bi EP moglo završiti pobjedom hrvatske reprezentacije u finalu.

"Nadam se da će ovaj naš mali vaterpolski stadion utjecati na zbližavanje igrača i navijača, te pridonijeti ostvarenju boljeg rezultata. Također, zainteresirani smo da s obzirom na dolazak stranih navijača atmosfera na tribinama bude na razini kakvu ovaj akademski sport zaslužuje. A ne treba se niti libiti očekivanja u trijumf hrvatskog vaterpola", izjavio je ljubitelj vaterpola i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Ulaznice za EP su u prodaji, i to po cijenama od po 50 kuna za utakmice u skupinama muškog dijela programa, za jednu kupljenu ulaznicu mogu se pogledati po tri utakmice u jutarnjem dijelu programa, odnosno dvije u poslijepodnevnom, te po 30 kuna za utakmice u skupinama ženskog dijela turnira. Cijene ulaznica za četvrtfinalne dvoboje vaterpolista su 75 kuna, za polufinale 100, a za finale 150 kuna, dok ulaznice za finale turnira vaterpolistica stoje 70 kuna. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 14:27:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh