« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
ČETVRTI NATJEČAJ

Za čelnika HRT-a natječe se 10 kandidata

Na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a pristiglo je deset ponuda, a Programsko vijeće HRT-a utvrdilo je da sve prijave udovoljavaju uvjetima natječaja

(Dragan Matić/CROPIX)
Više o

HRT

,

natječaj

,

kandidati

Kandidati za čelnika javne radiotelevizije su Goran Rotim, Veljko Jančić, Damir Tus, Branko Debeljak, Zoran Kalinić, Nada Prkačin, Karolina Vidović-Krišto, Jozo Rajkovača, Josip Popovac i Dušan Radić. Svi kandidati prijavljivali su se i na prošlim propalim natječajima, a novo je ime jedino Damir Tus, koji dolazi iz HRT-ova odjela za RTV pretplatu.

Današnje otvaranje ponuda četvrto je u posljednjih pola godine. Protekla tri natječaja nisu uspjela jer nitko od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova. Predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zvonko Milas rekao je da će naknadno utvrditi termine nastavka procedure izbora.

Naime, na današnjoj su sjednici dvije članice vijeća, Sanja Modrić i Marina Škrabalo, dale ostavke zbog prijedloga da se kao privremena direktorica programa HTV-a imenuje Hloverka Novak-Srzić. Dvije članice vijeća zbog toga su napustile sjednicu ocjenjujući prijedlog krajnjim cinizmom i vrhunskom bezobraštinom.

Marina Škrabalo rekla je da su različiti oblici nepoznavanja programa i nekonzistentnost u kadrovskom odlučivanju karakteristike u upravljanju HTV-om. Sanja Modrić podsjetila je da je vijeće nedavno razriješilo Hloverku Novak-Srzić dužnosti glavne urednice informativnog programa HTV-a zbog loših rezultata i gledanosti te međuljudskih odnosa pa ne vidi razlog da se nju imenuje na novu dužnost.

Preostalih šestero vijećnika jednoglasno je nakon toga na mandat od šest mjeseci izabralo Hloverku Novak-Srzić za obnašateljicu dužnosti direktorice programa HTV-a. Vijeće je prije toga te dužnosti razriješilo Domagoja Burića, koji je to sam zatražio zbog zdravstvenih razloga.

Programsko vijeće tehnički može nastaviti rad s osam članova, koliko je potrebno glasova za izbor novoga glavnog ravnatelja. Vijeće će obavijestiti Hrvatski sabor da su dvije članice dale ostavku i zatražiti od njega da imenuje njihove zamjene koje će na toj dužnosti biti do isteka mandata vijećnica koje su dale ostavku.

Modrić i Škrabalo službeno ostaju članice vijeća dok odlukom Hrvatskoga sabora ne budu razriješene. Vijeće je na prijedlog privremenog ravnatelja HTV-a Mislava Stipića na novih šest mjeseci produljilo mandat privremenom glavnom uredniku informativnog programa HTV-a Renatu Kuniću. Nakon otvaranja ponuda za glavnog ravnatelja HRT-a vijeće je prekinulo sjednicu. (hina/metro-portal)

07.07.2010. 15:14:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh