« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
OOPS

Z1 i Soundset na udaru zbog Mamića

Radio i TV stanica moraju se očitovati Vijeću za elektroničke medije zbog omogućavanja Mamićeve bljuvotine

Pustili su ovo u eter
Pustili su ovo u eter (Arhiva)
Više o

Zdravko Mamić

,

Željko Jovanović

,

izjava

,

Soundset Plavi

,

Z1

Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je postupak utvrđivanja kršenja odredaba Zakona o elektroničkim medijima protiv nakladnika Z1 Televizija i Zagrebački radio Plavi 9 (Soundset Plavi) te zatražilo da u roku od 24 sata dostave svoja očitovanja vezano uz, kako se navodi, netolerantne izjave Zdravka Mamića, člana Izvršnog odbora HNS-a i izvršnog predsjednika nogometnog kluba Dinamo, u njihovim emisijama.

Tim se izjavama krše zakonski članci kojima je propisano da u audio i/ili audiovizualnim medijskim uslugama nije dopušteno poticati i širiti mržnju ili diskriminaciju na osnovi rase, etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, poticati i širiti antisemitizam i ksenofobiju, te objavljivati priloge koji vrijeđaju dostojanstvo čovjeka, navodi se u današnjem priopćenju Vijeća.

Sporne Mamićeve izjave emitirane su u emisijama Zoom dana, 14. ožujka 2013. na Z1 TV, te Kvartoteka, 15. ožujka na Soundset Plavom. Za kršenje odredaba Zakona o elektroničkim medijima predviđene su prekršajne sankcije - novčane kazne za nakladnika i za odgovornu osobu nakladnika, navodi se u priopćenju.

19.03.2013. 04:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh