« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
GOTOVO JE ...

Yahoo prodaje tri tisuće patenata

Yahoo je započeo proces aukcije svog portfelja internetskih patenata u kojem se nalazi približno tri tisuće patenata koje su spremni prodati najboljem ponuđaču.

Odlazi li Yahoo u povijest?
Odlazi li Yahoo u povijest? (Arhiva)
Više o

Yahoo

,

patenti

Yahoo, jedan od divova koji su stvarali internet kakav danas poznajemo i nekad najveća i najutjecajnija tražilica na svijetu polako odlazi u povijest, a jedan od zadnjih čavala u lijesu je i prodaja tri tisuće patenata koje imaju u portfelju.

The Wall Street Journal izvještava da će Yahoo sredinom ovog mjeseca početi prikupljati preliminarne ponude te da je o tomu već izvijestio potencijalno zainteresirane kupce. Za taj su posao angažirali tvrtku „Black Stone IP", inače stručnjake u prodaji patenata koja će voditi cijelu aukciju.

U vijesti stoji kako su iz Yahooa izjavili da ova aukcija predstavlja jedinstvenu priliku za tvrtke koje rade u internet industriji jer sada mogu u jednom potezu doći do iznimno vrijednog portfelja internetskih patenata na jednom mjestu.

"Zainteresirane kompanije sada imaju priliku kupiti neke od pionirskih patenata koji su osnova današnjeg interneta, a ponajprije se to odnosi na dijelove vezane uz pretraživanje interneta i oglašavanje na webu", navode iz Yahooa. To je potvrdilo nagađanja da će se u paketu vjerojatno naći i originalni patenti koji su udarili temelje pretraživanju interneta.

 

12.06.2016. 13:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh