« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
VIVA!!!

World Las Vegas još nije našao lokaciju

Investitori koji žele napraviti mali Las Vegas u Europi još ne znaju gdje bi to bilo

Pravi Las Vegas
Više o

World Las Vegas

,

investicije

Promotori i investitori projekta "World Las Vegas" održali su danas konferenciju za novinare u Fažani na kojoj su izvijestili da lokacija na kojoj bi trebao biti ostvaren taj projekt još uvijek nije utvrđena te kako su "u igri" još Dalmacija i Istra.

Riječ je o projektu "malog grada zabave po uzoru na onaj veliki u SAD-u". Investitori kažu da je projekt vrijedan milijardu i pol dolara i da im za njegovo ostvarenje treba, od trenutka kupnje zemljišta, oko dvije i pol godine.

"Želja nam je do kraja godine kupiti zemljište, a gdje će biti mini Las Vegas, ovisi o tome tko će ponuditi najbolju cijenu za zemljište i biti najbrži s dokumentacijom", kazao je Zoran Savičić, jedan od glavnih inicijatora projekta dodavši kako se još razmatraju lokacije u Istri, Crnoj Gori i Dalmaciji, a investitori su oduševljeni Dubrovnikom.

Savičić, lobist iz Las Vegasa rodom iz Banje Luke, rekao je kako bi osobno želio da to ipak bude Istra jer "tu bez problema u par sati može doći veliki broj turista", a od iznimne je važnosti da lokacija bude blizu autoputa i uz more.

Investitori projekta "World Las Vegas" izrazili su zadovoljstvo jučerašnjim sastankom s istarskim županom Ivanom Jakovčićem jer je iskazao otvorenost prema tom projektu. Projekt je predstavljen i krajem travnja ove godine, a investitore je tada također primio istarski župan.

Projekt predviđa konferencijski, zabavni, trgovački i sportski centar s vodenim parkom koji bi za goste bio otvoren 365 dana u godini, a razmatra se i mogućnost korištenja obnovljivih izvora energije.

"Želimo da tu bude i sajam gdje bi se promovirali svjetski, ali i domaći brendovi poput maslinovog ulja i tartufa", rekao je Savičić.

Jedan od glavnih promotora Michael Jenkins smatra da taj projekt može uništiti jedino krivo prezentiranje u medijima te je stoga istaknuo važnost "pozitivne medijske promocije tog projekta".

 

09.07.2011. 19:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh