« Film
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
BOX OFFICE

Wolverine rasturio kino blagajne u SAD

U prvom je vikendu prikazivanja Wolverine zaradio sveukupno 86 milijuna dolara i zasjeo na prvo mjesto najgledanijih filmova

Wolverine rastura na filmu i blagajnama
Wolverine rastura na filmu i blagajnama (Screenshot YouTube)
Više o

box office

,

trailer

,

Wolverine

,

The Conjuring

Wolverine je u prvom vikendu prikazivanja u američkim kinima ostvario prilično impresivnu zaradu od čak 55 milijuna dolara, zasjevši uvjerljivo na prvo mjesto najgledanijih filmova vikenda.

Ukupna zarada u cijelom svijetu dosegnula je 86 miljuna dolara, što daje nadu Foxu da bi ovaj nastavak mogao dodatno oživjeti franšizu, no prvo treba vratiti uloženih 120 milijuna dolara.

Na drugom je mjestu iznenađenje prošlog tjedna, niskobudžetni horror The Conjuring koji je zaradio još 22 milijuna dolara, što čini sveukupnu zaradu od gotovo 100 milijuna dolara u svijetu. Kad znamo da je budžet filma bio 20 miiljuna dolara, sigurno je da će James Wan postati omiljeni redatelj Warner Brosa.

Treće mjesto pripalo je crtiću Despicable Me 2, ili Gru na supertajnom zadatku koji je s dodatnih 16 milijuna dolara dogurao do ukupnih 306 milijuna zarade u SAD i preko 660 milijuna u cijelom svijetu, potukavši tako prvi nastavak već nakon mjesec dana prikazivanja.

29.07.2013. 18:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh