« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina
ISPALE SESTRE WILLIAMS

Wimbledon: Favoritkinje poispadale, Tomic u četvrtfinalu

Australski Hrvat Tomić najmlađi je četvrtfinalist Wimbledona nakon Beckera

Serena Williamas
Serena Williamas (Getty Images)
Više o

Wimbledon

,

Bernard Tomić

Wimbledonski ponedjeljak donio je pravi "pomor" favoritkinja u Wimbledonu, ispale su sestre Williams, koje su osvojile 9 od posljednjih 11 Wimbledona, a pridružila im se i prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki, koja je izgubila od Slovakinje Dominike Cibulkove, prenosi Hina.

Četverostruka pobjednica Wimbledona Serena Williams okončala je svoj ovogodišnji nastup u All England Clubu u 4. kolu. Bolja od nje bila je Francuskinja Marion Bartoli sa 6-3, 7-6 (6). Bartoli (26) je svoj najveći uspjeh u karijeri ostvarila upravo u Wimbledonu kada je 2007. godine igrala finalu koji je izgubila od starije sestre, Venus Williams.

"Iako sam izgubila već u osmini finala, mislim da nije sve tako crno. Nakon godinu dana mučenja sa ozljedama ipak sam uspjela ostvariti nekoliko pobjeda, a i danas protiv Bartoli sam se dobro držala. Mislim da sada stvari mogu ići samo na bolje, a to bi moglo biti zastrašujuće za moje suparnice", rekla je Serena Williams.

Starija sestra Venus Williams ponovno se "spotaknula" na Bugarku Cvetanu Pironkovu, koja je slavila sa 6-2, 6-3. Pironkova je i prošle godine zaustavila Venus Williams u Wimbledonu, ali u četvrtfinalu. "Vjerovala sam da će ovo biti uspješan dan za mene, ali čini se da protiv Pironkove uvijek imam loš dan", kazala je Venus Williams

Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki doživjela je još jedno veliko razočaranje, izgubila je u osmini finala od Slovakinje Dominike Cibulkove. Wozniacki je u drugi tjedan ušla bez većih problema, bez izgubljenog seta, prepustivši svojim protivnicama tek 12 gemova. Izgledalo je da će istim ritmom ući u četvrtfianle, budući da je prvi set dobila sa 6-1, ali onda je Cibulkova napravila preokret osvojivši sljedaća dva seta sa 7-6 (5), 7-5. Wozniacki će morati pričekati neku novu priliku da napokon osvoji prvi grand slam naslov.

Australski Hrvat Tomić najmlađi četvrtfinalist Wimbledona nakon Beckera

Australski Hrvat 18-godišnji Bernard Tomić postao najmlađi tenisač koji stigao do četvrtfinala Wimbledona nakon Borisa Beckera 1986. godine.

Tomić je uvjerljivo slavadao bivšeg polufinalista Wimbledona Belgijanca Xaviear Malissea sa 6-1, 7-5, 6-4, i sada ga čeka drugi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, koji je izbacio Michaela Llodru sa 6-3, 6-3, 6-3.

Tomić nikad nije igrao protiv Đokovića, ali forma koju je pokazao u Wimbledonu daje mu za pravo da bude optimitičan.

"Napokon sam pronašao svoju igru, odustao sam od defenzivnog načina i sada se odlično osjećam na terenu. Na treninzima igram fantastično, i to mi daje puno samopouzdanja", kazao je Tomić.

Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki doživjela je još jedno veliko razočaranje, izgubila je u osmini finala od Slovakinje Dominike Cibulkove. Wozniacki je u drugi tjedan ušla bez većih problema, bez izgubljenog seta, prepustivši svojim protivnicama tek 12 gemova. Izgledalo je da će istim ritmom ući u četvrtfianle, budući da je prvi set dobila sa 6-1, ali onda je Cibulkova napravila preokret osvojivši sljedaća dva seta sa 7-6 (5), 7-5.

Wozniacki će morati pričekati neku novu priliku da napokon osvoji prvi grand slam naslov.

27.06.2011. 22:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh