« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
STRANKA SLOBODE

Wilders: Njemačkoj treba protuislamska stranka

"Njemački politički identitet, njezini gospodarski uspjesi, ugroženi su islamom", smatra kontroverzni nizozemski političar Geert Wilders

Geert Wilders
Geert Wilders (Getty Images)
Više o

Njemačka

,

Islam

,

Geert Wilders

Kontroverzni nizozemski političar Geert Wilders, žestoki protivnik širenja islama u Europi, u subotu je izjavio da je Njemačkoj potrebna politička stranka koja bi se mogla boriti protiv "islamske opasnosti".

"Njemačkoj je potrebna stranka koja može braniti njezin nacionalni identitet. Njemački politički identitet, njezini gospodarski uspjesi, ugroženi su islamom", rekao je Wilders. "Islam je opasna politička ideologija za svakoga", dodao je. Wilders, kojeg u Nizozemskoj u ponedjeljak očekuje sudski postupak zbog poticanja na mržnju, govorio je u Berlinu na poziv njemačke desne, nedavno osnovane protuislamske Stranke slobode.

Wildersa je slušalo 500 ljudi, a njihov je skup osiguravalo 250 policajaca. Ispred zgrade okupilo se stotinjak prosvjednika. U Nizozemskoj traju politički pregovori dviju desnih stranaka koje, uz potporu Wildersove protuislamske stranke, nastoje oformiti manjinsku vladu. (hina/metro-portal)

02.10.2010. 19:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh