« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PRIOPĆENJE

WHO tvrdi da je H1N1 još aktivan u nekim dijelovima svijeta

U Indiji je najviše oboljelih zabilježeno tijekom prosinca, a u Nepalu i u Šri Lanki virus se tek počeo ozbiljnije širiti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

WHO

,

svinjska gripa

,

H1N1

Virus gripe H1N1 brže se širi u sjevernoj Africi, južnoj Aziji i nekim dijelovima Europe, izvijestila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

U izvješću stoji kako je pandemija do sada u svijetu odnijela gotovo 14.000 ljudskih života. U Indiji je najviše oboljelih zabilježeno tijekom prosinca, a u susjednom Nepalu i u Šri Lanki virus se tek počeo ozbiljnije širiti.

Brže širenje virusa H1N1 zamijećeno je u Maroku, u Alžiru i u Egiptu te u nekim europskim državama, poput Rumunjske, Turske, Ukrajine i Švicarske, stoji u priopćenju UN-ove agencije.

"Pandemijski virus H1N1 i dalje dominira u europskim zemljama u odnosu na virus sezonske gripe", a slično je u sjevernoj Africi i u dijelovima Azije. U Japanu, Kini i Mongoliji od studenoga se bilježi manji broj oboljelih. Od listopada je broj zaraženih smanjen i na oba američka kontinenta, gdje je virus prvi put zabilježen u travnju prošle godine, izvijestio je WHO. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 19:19:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh