« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
PREVENCIJA

Web detektivi u slavonskim školama

Od idućeg tjedna u pet slavonskih osnovnih škola kreće projekt Web detektivi, kojim se kod djece, mladih i roditelja želi povećati razina svijesti u zlouporabi korištenja interneta i društvenih mreža

Detektivi na internetu
Detektivi na internetu (Arhiva)
Više o

nasilje nad djecom

,

prevencija nasilja

,

nasilje na internetu

Iz tvrtke Microsoft Hrvatska priopćili su kako, u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu i Odjelom prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske, pokreću projekt u okviru kojega će u idućih pet tjedana sto učenika iz pet slavonskih županija postati web detektivi.

Cilj je projekta povećati razinu znanja i svijesti o posljedicama zloupotrebe interneta i društvenih mreža, te doprinijeti općoj sigurnosti djece podizanjem razine pristojne internetske komunikacije kroz educiranje djece, mladih, roditelja i nastavnika o odgovornom i savjesnom korištenju interneta.

Dječji web detektivi propoznavat će i prijavljivati neprimjerene sadržaje na intenetu 

Dječji web detektivi bit će obučeni za prepoznavanje i prijavljivanje neprimjerenog internetskog sadržaja, pa će se u idućih pet tjedana održavati radionice u kojima će sudjelovati ukupno sto školske djece iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

U svakoj od pet škola održat će se po dvije radionice, a teme će biti "Obrazovanje o internetu i pravilima korištenja Interneta" te "Kako postupiti u slučaju neprimjerenog sadržaja na internetu". Prva radionica, u trajanju od 45 minuta, odvijat će se s udaljene lokacije putem programa Skype for Business, dok će druga biti održana na samoj lokaciji.

Po završetku radionica svaki će sudionik dobiti službenu diplomu i iskaznicu web detektiva, kako bi se naglasila potvrda stečenih znanja i vještina te važnost djelovanja svakog pojedinca u sprječavanju zlostavljanja. Pomoću jedinstvenog koda s iskaznice mali detektivi moći će neprimjereni internetski sadržaj prijaviti putem dojavnog internet obrasca i time ispuniti svoju zadaću web detektiva, koja uključuje i prijavljivanje međuvršnjačkog nasilja putem interneta.

03.11.2016. 11:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh