« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
BLAGDANI?!

Washington i Pariz upozoravaju na opasnost od terorizma

Washington i Pariz upozorili su na visoku razinu opasnosti od terorističkih napada u vrijeme božićnih blagdana, javljaju agencije

Povećan oprez je nužan, izgleda ...
Povećan oprez je nužan, izgleda ... (Arhiva)
Više o

Pariz

,

Washington

,

blagdani

,

teroristički napadi

Američke savezne vlasti upozorile su u petak lokalne policije da budu svjesne da su pristaše Islamske države pozvali svoje sljedbenike da napadaju skupove tijekom blagdana u SAD-u, uključivo i crkve, javlja Reuters.

U upozorenju se kaže da ne postoje specifične vjerodostojne prijetnje ali da je potreban oprez.

Savezni ured za istrage i Ministarstvo domovinske sigurnosti objavili su upozorenje nakon što je na proislamskim web stranicama objavljen popis američkih crkvi.

"FBI je svjestan nedavnog sadržaja postavljenog on-line koji traži napade na američke crkve", kaže ta agencija u priopćenju dodajući da kao i u slučaju sličnih prijetnji istražuje njihovu vjerodostojnost.

Glavni direktor francuske nacionalne policije Jean-Marc Falcone rekao je za list Journal du Dimanche koji izlazi u subotu da teroristička prijetnja u Francuskoj "ostaje visoka" ali da nema specifičnih naznaka o napadima tijekom Božića, javlja agencija AFP.

"Naše obavještajne službe analiziraju svakodnevno stanje prijetnje. Već nekoliko mjeseci ona je vrlo visoka, u Francuskoj kao i u drugim europskim zemljama koje su dio koalicije za borbu protiv Islamske države", kaže Falcone dodajući da nakon iskustava s napadom u Nici u srpnju, napad u Berlinu potvrđuje kako velika okupljanja treba posebno osigurati.

"Atentat u Berlinu podsjetio je sve načelnike da treba ponovno analizirati prijetnju i provjeriti sve božićne sajmove a da sve polnoćke trebaju biti dobro osigurane", ističe Falcone.

Dodao je da će na svim polnoćkama u crkvama u velikim gradovima koje su obično tom prigodom dobro posjećene postojati ne samo policijska zaštita nego i čitav sustav koji je spreman brzo odgovoriti.

24.12.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh