« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
KUP UEFA

Vukojević strijelac za pobjedu Dinama nad Metalistom

Vukojević je vratara Metalista Gorjainova svladao udarcem glavom nakon kornera Alijeva.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

Dinamo

,

ognjen vukojević

,

Kup Uefa

,

Metalist

,

Goran Sablić

Hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević svojim je pogotkom u 54. minuti osigurao minimalnu 1-0 pobjedu kijevskom Dinamu protiv Metalista iz Harkiva u prvoj utakmici osmine finala Kupa UEFA.

Vukojević je odigrao svih 90 minuta za Dinamo, baš kao i drugi hrvatski igrač koji nastupa za kijevski sastav Goran Sablić.

Mladen Petrić istaknuo se u dvoboju Hamburger SV-a i Galatasaraya, koji je završio 1-1, asistencijom za izjednačujući pogodak svoje momčadi kada je u 50. minuti glavom spustio loptu do strijelca Marcella Jansena, a samo tri minute kasnije zbog prekršaja na našem reprezentativcu, koji je krenuo sam prema golu, isključen branič Galatasaraya Emre Asik. Gosti su, inače, poveli pogotkom Ayhana Akmana u u 33. minuti.

Petrić je odigrao svih 90 minuta za HSV, dok je Ivica Olić u igru ušao u 71. minuti. Oba naša reprezentativca promašila su po jednu vrlo izglednu priliku za pogodak, Petrić u 35. minuti nije bio precizan iz vrlo izgledne situacije, dok je Olićev udarac u 90. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru prošao tik pored vratnice.

Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za Šahtar iz Donecka koji je na gostovanju kod CSKA-a u Moskvi izgubio sa 0-1. Jedini pogodak postigao je Vagner Love (50-11m).

Uzvrati su na rasporedu u četvrtak 19. ožujka.

REZULTATI PRVIH UTAKMICA OSMINE FINALA KUPA UEFA:

Hamburger SV - Galatasaray 1-1 (Jansen 50 / Ayhan 33)
Dinamo K. - Metalist 1-0 (VUKOJEVIĆ 54)
CSKA M. - Šahtar 1-0 (Vagner Love 50-11m)

(hina/metro-portal)

12.03.2009. 22:31:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh