« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NEMA PADALINA

Vrijeme na Novu godinu suho i hladno

U novogodišnjoj noći bit će suho u cijeloj zemlji, u kopnenom području hladno pa se dobro obucite ako planirate na gradske trgove

Fotografija vijesti
Više o

vrijeme na Novu godinu

,

DHMZ

Na Silvestrovo će se, prema DHMZ-u, u kopnenom području i na sjevernom Jadranu magla i niski oblaci zadržati veći dio dana, a sunčanih razdoblja bit će samo mjestimice sredinom dana i poslijepodne. U Dalmaciji te mjestimice u Gorskom kotaru i Lici prevladavat će sunčano. Vjetar slab, najviša temperatura u unutrašnjosti većinom između -5 i 0 stupnjeva, u zapadnim krajevima ponegdje do 2, na sjevernom Jadranu od 7 do 10, a u Dalmaciji između 10 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Službena prognoza za sutra kaže da će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice maglovito. Sunčana razdoblja moguća su sredinom dana i poslijepodne, a samo će na dijelu srednjeg i južnom Jadranu prevladavati sunčano. Malo kiše ponegdje na otocima sjevernog Jadrana. Vjetar slab. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti uglavnom između -7 i -2, na Jadranu od 0 do 5, a najviša dnevna između -3 i 2, uz cjelodnevnu maglu ili niski oblak i malo niža, na Jadranu 7 i 12°C.

Svima koji slave na otvorenom važan je podatak da će u novogodišnjoj noći bitisuho. Vjetar slab. U kopnenom području hladno s mjestimičnom maglom. Najniža temperatura sredinom novogodišnje noći bit će između -4 i 0 stupnjeva, a na Jadranu od 3 do 6.

U DHMZ-u za Novu godinu prognoziraju umjereno do pretežito oblačno, mjestimice s maglom. Sunčana razdoblja moguća su sredinom dana i poslijepodne, a samo će na dijelu srednjeg Jadrana i na južnom Jadranu prevladavati sunčano. Malo kiše u DHMZ-u prognoziraju ponegdje na otocima sjevernog Jadrana. Vjetar slab. Jutarnja temperatura na Novu godinu u unutrašnjosti uglavnom između -7 i -2 stupnja, a na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2 stupnja, uz cjelodnevnu maglu ili niske oblake i malo niža, a na Jadranu između 7 i 12 stupnjeva.

Prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović najavila je kako se u nedjelju diljem Hrvatske očekuje umjereno do pretežito oblačno vrijeme. U sjevernim krajevima nakratko se očekuje slab snijeg, a na Jadranu malo kiše, ponajprije na otocima.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme, a na Jadranu umjerena do jaka bura. U utorak i srijedu ponovno se ujutro očekuje mjestimice magla i niski oblaci, a zatim djelomice sunčano. Prognostičarka DHMZ-a Ankica Stojanović zaključila je kako do sredine idućeg tjedna ostaje suho, stabilno i hladno vrijeme, a nakon toga očekuje se porast temperature diljem Hrvatske.

31.12.2010. 19:26:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh