« Hrvatska
objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana
DONACIJA

Vrijedna donacija pedijatriji OB Pula

Bina Istra, Arena Hospitality Group te Festival Rocks&Stars@Cave Romane Vinkuran donirali pedijatriju OB Pula uređajima vrijednim 26.000 eura

Vrijedna donacija OB Pula
Vrijedna donacija OB Pula (Arhiva)
Više o

pedijatrija

,

OB Pula

I ove su godine Bina Istra, Arena Hospitality Group te organizatori Rocks&Stars@Cave Romane Festivala u Vinkuranu u Općini Medulin, donirali pulsku bolnicu uređajima za dijagnostiku i terapijsko liječenje, vrijednim čak 26.000 eura. Pulskoj bolnici gravitiraju područja od Medulinske rivijere, Pule i Puljštine, centralna kao i sjeverna Istra. Donirani će uređaji za pedijatriju svakako pridonijeti boljoj zdravstvenoj skrbi djece, a liječnicima omogućiti kvalitetniji monitoring najmlađih pacijenata.

Svečanoj donaciji prisustvovali su Istarski župan Boris Miletić, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, direktor TZ Općine Medulin Mihael Idžaković, gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, direktor Bina-Istra upravljanje i održavanje Christian Santaleza, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Arena Hospitality Groupe Reli Slonim, generalni direktor BINA ISTRA-e Dario Silić, zamjenik ravnateljice pulske Opće bolnice dr. Jurica Palaversić, voditeljica odjela pedijatrije Vlasta Kocijančić, dr. med., Irina Pucić, glavna sestra bolnice te brojni drugi doktori i medicinske sestre Opće bolnice Pula. Bila je tu i direktorica i organizatorica Rocks&Stars Festivala @Cave Romane Iva Šalamon Reškovac, koja je, osvrnuvši se na uspješan ovogodišnji festival Rocks&Stars@Cave Romane kroz koji je prošlo preko 10.000 ljudi, rekla: „U pripremi smo već za iduću godinu, zahvaljujući načelniku Općine Medulin gospodinu Ivanu Kircu i direktoru TZ Općine Medulin, Mihaelu Idžakoviću, a vjerujem da ćemo napraviti još bolji program. Kao i svake godine, željeli smo donirati sredstva i drago nam je da su neki od uređaja koje je primila OB Pula već u upotrebi"

Reli Slonim , predsjednik Uprave AHG Grupe izjavio je kako je sretan i uzbuđen zbog donacije, koja je već postala tradicijom. Prije dvije godine doniran je inkubator za djecu, a uz ovogodišnju donaciju, dodao je, sinergija lokalne zajednice i poduzetnika koji u njoj djeluju se nastavlja. „Imamo izvrsnu suradnju s lokalnom zajednicom, a uvijek je lijep osjećaj kad možete učiniti nešto za djecu", zaključio je

Christian Santaleza, direktor Bina-Istra upravljanje i održavanje kazao je kako je tvrtka i ove godine tradicionalno uključila u donaciju OB Pula, te da je to već, uz partnerski, i jedan prijateljski odnos. Posebno je izrazio zadovoljstvo donacijom Odjelu pedijatrije, budući da je u pulskoj bolnici protekle godine rođeno više od 1300 djece. „Na neki je način i naša moralna obaveza da pomognemo u zajednici u kojoj djelujemo. Nadamo se da će donirana oprema pomoći kad bude potrebno, no ipak se što manje koristiti" zaključio je Santaleza, dodavši da se vidimo i iduće godine.

Načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac podsjetio je kako je Općina Medulin pokrovitelj Festivala Rocks&Stars u Vinkuranu, te da je zajednička donacija partnera Bina Istre i AHG Grupe već tradicija. Zahvalio se ovim poslovnim partnerima festivala te izrazio zahvalnost što su i ove godine razmišljali o najmlađim pacijentima naše županijske bolnice. „Ti će uređaji pomoći našim najmlađima i to treba pozdraviti", zaključio je Ivan Kirac.

Direktor TZ Općine Medulin, Mihael Idžaković, kazao je kako su svi događaji na području Medulin rivijere iznimno posjećeni, a naročito programi na Festivalu Rocks& Stars u Cave Romane u Vinkuranu. „Odlikuju se visokom kvalitetom izvođača i programa, ali i humanitarnom notom. Ove je godine donacija usmjerena pedijatriji OB Pula, kojoj gravitira naša destinacija, i naši mještani ali i gosti, te nam je to iznimno drago" zaključio je.

Ispred Istarske županije, kao osnivača Opće bolnice Pula, i u svoje osobno ime zahvaljujem donatorima, koji su još jednom pokazali da su društveno odgovorna tvrtka, koja dio svoje zarade vraća lokalnoj zajednici. Ovo nije prvi put da BINA Istra donira našu Bolnicu, već su s takvim hvalevrijednim akcijama počeli još 2015. godine. Zdravstvo nam je jako bitan segment života, a kada se to još odnosi na naše najmlađe i na Odjel pedijatrije onda su nam svima srca puna.", izjavio je istarski župan Boris Miletić.

Pulska bolnica i Odjel pedijatrije zahvalili su donatorima na plemenitoj donaciji uređaja koji služe u dijagnostici, ali i terapijskom liječenju. Pulska pedijatrija sada je bogatija za EKG uređaj, tri zidna aspiratora za aspiraciju dišnih puteva, uređaj za dijagnostičku svrhu - za djecu koja boluju od astme (HYPAIR FeNO), zatim sustav za terapiju kisikom Bubble CPAP i terapiju protokom, Infusomat Space Braun.

No, čini se kako ova sjajna suradnja ide dalje, jer su donatori na kraju poručili - „Vidimo se i dogodine!"  

18.10.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh