« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
HMMM...

Vrijede li kreme protiv bora novce koje dajete za njih?

Iako nanošenje pojedinih proizvoda na kožu neće izazvati nikakve posljedice, pitanje je treba li zaista izdvojiti pozamašan iznos u želji da izgledamo poput lica s reklame

Ne nasjedajte na fotošopirane reklame :)
Ne nasjedajte na fotošopirane reklame :) (Arhiva)
Više o

njega kože

,

bore

,

kreme protiv bora

Bore se počinju pojavljivati obično već u kasnim dvadesetima, pogotovo ako baš ne pazimo na njegu kože, jer je potpuno normalno da koža s godinama gubi elastičnost.

Naravno, kozmetička industrija odlučila je na tome masno zaraditi, pa tako na tržištu postoji cijeli niz krema protiv bora, a u reklamama nam se poručuje da mogu usporiti ili čak zaustaviti proces starenja. Je li riječ o marketinškom triku ili kreme uistinu mogu izbrisati znakove starenja

Važno je znati razliku između kreme koja je štetna za kožu i one koja šteti novčaniku. Iako nanošenje pojedinih proizvoda na kožu neće izazvati nikakve posljedice, pitanje je treba li zaista izdvojiti pozamašan iznos u želji da izgledamo poput lica s reklame.

Ono što dermatologe zabrinjava, a potrošače ugrožava je činjenica da proizvođači nisu obvezni napisati koja je količina sastojaka u pojedinoj kremi.

Tako se vrlo lako može dogoditi da se prema sastavu gotovo identične kreme prodaju po potpuno različitim cijenama. Najveću pozornost usmjeravamo na poznate sastojke koji su sinonim za mladolik izgled poput vitamina C i kolagena.

Najvažnije je da krema hidratizira kožu.

Prema mišljenju stručnjaka, posebice je upitna kvaliteta proizvoda koji se kupuju putem interneta, stoga pritom treba posebno biti oprezan.

Događaju se neželjene reakcije na koži alergijskog tipa, a ponekad i trajna oštećenja kože.

Nitko od ozbiljnih stručnjaka neće potvrditi istinitost reklama proizvođača koji neumorno oglašavaju svoje proizvode nudeći potrošačima produljenje mladosti. Koža je osjetljiva i tretiranje agresivnim kremama može utjecati na stanje cijelog organizma.

Na tržištu se može naći čitava abeceda krema - BB kreme koje ujednačavaju ten, DD kreme u sebi imaju sastojke za zatezanje kože, a novost na tržištu su EE kreme koje uklanjaju mrtve stanice kože. No ona idealna koja će pokriti što veću problematiku i pokušati vratiti godine unazad, još nije u prodaji.

Stručnjaci preporučuju i da kupujemo provjerene proizvode koji su dulje na tržištu.

Naravno, savjet je jednostavan - ne nasjedajte na retuširane fotografije mladolikih ljudi koje vas mame na kupnju krema koje su baš njima obrisale bore i koži vratile elastičnost.

Jer na izgled utječe više čimbenika, a kreme su samo malen dio slagalice na putu do produljene mladosti.

20.02.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh