« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
DOĐITE NA KONCERT

Vrhunski wadaiko bubnjari ponovo u Zagrebu

Deset ponajboljih bubnjara tradicionalnih japanskih bubnjeva 30.07. nastupaju u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, a koncert je besplatan

Fotografija vijesti
Više o

Yamato

,

japanski bubnjari

,

wadaiko

Za vrijeme svoje ovogodišnje svjetske turneje poznata japanska bubnjarska skupina Yamato ponovo će posjetiti Zagreb, gdje će 30.07. izvesti besplatan nastup na svojim Wadaiko bubnjevima, javlja Hina.

Riječ je o deset ponajboljih japanskih Wadaiko bunjara te skupine, koji će na središnjem gradskom trgu zagrebačkoj publici pokušati prenijeti dio bogate japanske kulture.

Zagrebačko gostovanje njihovo je posljednje gostovanje u Europi u sklopu ovogodišnje svjetske turneje pod nazivom Gamu-Shara, ili u prijevodu "Ritam hrabrosti", u sklopu koje su dosad posjetili desetak europskih gržava.

Skupinu je 1993. osnovao Masa Ogawa u provinciji Nara, u Japanu, području koje se smatra mjestom rođenja japanske budističke kulture. Dosad su održali preko tisuću nastupa uživo u više od 20 zemalja svijeta.

Nastupi su im vrlo energični i zahtijevaju odličnu fizičku formu koju članovi skupine održavaju napornim treninzima, prehranom i meditacijom, a bubnjevi kojima se služe vrlo su skupocjeni jer su izrađeni ručno na tradicionalan način od drveta starog 400 godina.

Zagrebačka ih je publika prvi puta imala prilike vidjeti prošle godine.

Koncert počinje u 21 sat i besplatan je.


15.07.2011. 10:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh