« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
MAKSIMUM

Vodostaj Dunava će tijekom noći narasti još 10 centimetara

Neće biti proglašeno izvanredno stanje koje bi podrazumijevalo dodatni angažman i troškove

(Cropix)
Više o

Vukovar

,

ruskinje

,

Dudek

,

Igor Deranja

Vodostaj Dunava u Vukovaru u 18 sati iznosio je 680 centimetara, a tijekom noći i do ranih jutarnjih sati narast će još najviše 10 centimetara, procjena je direktora osječkog Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda Zorana Đurokovića.

"Kod Batine Dunav u posljednja 24 sata stagnira te je jasno da će vodostaj Dunava u Vukovaru biti za 30-tak centimetara niži nego 2006. godine", rekao je Đuroković za Hinu.

U "Hrvatskim vodama" su procijenili da neće proglašavati izvanredno stanje koje bi u Vukovaru trebalo nastupiti za vodostaja od 680 centimetara.

"Izvanredno stanje podrazumijevalo bi dodatni angažman i troškove, a to bi s obzirom na dosad učinjeno bilo bespotrebno", rekao je Đuroković. Očekuje da će Dunav tijekom nedjelje u Vukovaru stagnirati, a vodeni val polako preko Iloka napuštati RH.

Stanje u Vukovaru je pod nadzorom, rekao je Đuroković, te dodao da su se danas u tom gradu susreli generalni direktor "Hrvatskih voda" Jadranko Husarić, vukovarski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo te razgovarali o trajnoj zaštiti vukovarskog Otoka športova.

"Nakon što se riješi problema mosta prema Otoku športova i skorog dovršetka gradnje Agencije za plovne putove na tom otoku, stječu se uvjeti za gradnju čvrstog nasipa na otoku kao trajnog rješenja kojim bi se uz minimalne snage i troškove otok branio i za vodostaje veće od rekordnog 769", rekao je Đuroković.

To rješenje "Hrvatske vode" pripremile su još 2007. godine u nekoliko varijanti, a u konačnici u realizaciju će ići ono koje je u suglasju s vukovarskim urbanističkim propisima.(hina/metro-portal)

12.06.2010. 21:14:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh