« Ekosfera
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
ADIO PAMET

Voda više nije temeljno ljudsko pravo, kaže Bundestag

Nakon ovakve odluke njemačkog Bundestaga postavlja se pitanje gdje su granice drskosti krupnog kapitala

Ovo će biti privatno dobro, tek toliko da znate ...
Ovo će biti privatno dobro, tek toliko da znate ... (Arhiva)
Više o

voda

,

pitka voda

,

temeljna ljudska prava

,

povelja UN-a

Kad bismo ovoj vijesti dali malo spektakularniji naslov, članak začinili ključnim riječima tipa teorije zavjer i Bilderberg grupa, mnogi bi je pročitali sa zanimanjem i odmahnuli rukom uz obaveznu napomenu: Čega se sve neće sjetiti, he he ...

Na žalost, ovo je u rubrici Ekologija i predstavlja vijest koja u sebi ne nosi ni trunke teorije zavjere, izvanzemaljaca, novog svjetskog poretka i ostalih diskriminiranih riječi koje, na neki način, govore o stvarnosti u očima mnogih ljudi.

Njemački Bundestag je izglasao zakon kojim se pravo na pitku vodu izbacuje s liste osnovnih ljudskih prava. Da dodamo par uskličnika i podebljamo slova kako bi čitatelji shvatili koliko je to strašno? Vjerujemo da nema potrebe, jer su naši čitatelji nebrojeno puta do sada pokazali da itekako dobro razumiju svijet oko sebe.

Vrli zastupnici glasali su na sljedeći način:

299 zastupnika smatra da voda nije ljudsko pravo i dali su glas za korporativno vlasništvo nad pitkom vodom

75 zastupnika nije temu smatralo vrijednom glasanja

124 zastupnika boli briga za sve osim za plaću, pa su ostali suzdržani

122 zastupnika pokazalo je trunku morala i glasalo protiv privatizacije voda

Nakon ovoga, jasno je da se državno, opće dobro može bez ikakve drame rasprodati korporacijama koje će to na području EU pokupovati u roku od godine dana i postaviti novu cijenu pitke vode -  100 ili 500 posto višu, ovisi samo o njihovoj dobroj volji.

Europska je komisija sretno objavila planove o privatizaciji vodoopskrbe na cijelom teritoriju EU, što znači i Hrvatsku od 1. srpnja ...

Drugi dio akcije odnosi se na pročišćavanje zraka, za što će korporacije dobivati dozvole za gradnju postrojenja, a financirat će se iz ... poreza! E, ovdje uskličnik ipak treba. Znači, za jedno tri godine ćemo puniti Linićev proračun porezom na udisanje čistog zraka, a vodu iz pipe ćemo plaćati nekoj megakorporaciji kao da kupujemo čisto zlato. Blago nama. Živjela EU. Hura.

10.03.2013. 14:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh