« Spektakli
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
GO HOME, MADONNA

Vlastima u Malaviju puna kapa Madonne

Glasnogovornica ministarstva školstva u Malaviju Lindiwe Chide je rekla da je vlada sita Madonne, koja je na svoju ruku odlučila izgraditi nove škole u toj zemlji

Fotografija vijesti
Više o

Madonna

,

Malavi

Madonni je puno više stalo do samopromocije nego do iskrene pomoći našoj zemlji, poručile su slavnoj pjevačici vlasti u Malaviju, nakon što ih nije konzultirala oko planova za izgradnju 10 novih škola u ovoj siromašnoj afričkoj zemlji, prenosi Hina.

Glasnogovornica ministarstva školstva u Malaviju Lindiwe Chide je rekla da je vlada "sita" Madonne. Ona je rekla da slavna pjevačica nije obavijestila vladu da je odustala od izgradnje akademije za djevojke nakon što su se pojavile optužbe za zlouporabu novca.

"Sada je odlučila objaviti da namjerava izgraditi 10 škola bez našeg dopuštenja", dodale je Chide.

Predstavnik Global Philanthropy Group Trevor Nelson kaže da to jednostavno nije istina i da je vlada bila pravovremeno upoznata sa svim činjenicama.

Madonna je ranije namjeravala izgraditi umjetničku školu za za oko 400 djevojaka pored glavnog grada Lilongwea ali su planovi propali 2011. godine kad je otpušten i upravni odbor fonda koji je ona osnovala 2006. godine. New York Times kaže da je do tada bilo potrošeno 3,8 milijuna dolara na taj projekt a da je učinjeno vrlo malo.

Malavi ima više od pola milijuna djece čiji su roditelji umrli od AIDS-a i na listi UN-a jedna od 20 najnerazvijenijih zemalja svijeta.

14.03.2012. 10:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh