« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
DEMOKRACIJA

Vlasti u Mianmaru pustile iz zatvora tek manji dio političkih zatvorenika

Sjedinjene Države, Europska unija i mianmarska demokratska oporba traže oslobađanje oko 2.000 političkih zatvorenika - političkih aktivista, odvjetnika, umjetnika i novinara

Fotografija vijesti
Više o

Aung San Suu Kyi

,

Mianmar

,

Mianmar vojna hunta

,

Nacionalna liga za demokraciju Mianmar

Oslobađanje velikog broja zatvorenika u Mianmaru nije zadovoljilo oporbene političare u toj zemlji, budući da je većina političkih zatvorenika i dalje ostala iza rešetaka, piše Hina.

"Još uvijek je puno zatvorenika čijem oslobađanju se nadamo i čijem oslobađanju se narod nada", kaže se u priopćenju Nacionalne lige za demokraciju. Mianmar je u srijedu oslobodio oko 300 političkih zatvorenika među kojima je i nekoliko istaknutih disidenata, no još uvijek ih je u zatvorima ostalo oko dvije tisuće.

Službeni mianmarski izvori proteklih dana najavljivali su da će biti oslobođeno više od 6.300 zatvorenika, u jednoj od najzatvorenijih zemalja svijeta koja se počinje otvarati nakon pola stoljeća čelične vladavine.

Sjedinjene Države, Europska unija i mianmarska demokratska oporba traže oslobađanje oko 2.000 političkih zatvorenika - političkih aktivista, odvjetnika, umjetnika i novinara - kako bi vlada dokazala da je iskrena u provedbi najavljenih političkih reforma.

SAD, Europa i Australija poručile su da je to preduvjet ukidanja gospodarskih i političkih sankcija uvedenih Mianmaru koncem 1990-ih koje su bacile na koljena zemlju.

13.10.2011. 10:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh